Öğrenciler İçin Yurt Daha mı Avantajlı?

Öğrenciler İçin Yurt Daha mı Avantajlı?
21 Ekim 2019 10:30

Ülkemizde öğrencinin barınma ihtiyacını karşılayabilmesi için birden fazla seçenek bulunuyor. Yurt, öğrenci evi, bu seçenekler arasında yer alıyor. Hangisini seçeceğiniz konusunda kararsız kalıyorsanız her biri hakkında derinlemesine bilgi vererek avantaj ve dezavantajlarından bahsedip karar verme sürecinde sizlere yardımcı olalım.

 

 

Yurdun Avantaj ve Dezavantajları

 

Bir öğrenciyseniz ve yurtta kalmayı düşünüyorsanız bunları bilmeniz gerekiyor.

 

* Yurtgiriş ve çıkış saatleri belirlendiği için kendi kafanıza göre girip çıkamazsınız. Gece geç saatlerde yurda geldiğiniz zaman kapıların kapatılmış olduğunu görünce şaşırmamak gerekiyor.

 

 

 

* Öğrenci yurdunda kalmanın avantajlarından biri yemek yapma durumunun olmaması. Yemek, bizzat yurt tarafından hazırlanıyor ve belli saat aralığında veriliyor. Yemek ücretleri çok uygun olduğu için “aç kalırım ” düşüncesini beyninizden silip atmanız gerekiyor.

 

 

 

* Temizlik yine yurdun sağlamış olduğu avantajlar arasında yer alıyor. Temizlik kat görevlileri tarafından yapıldığı için herhangi bir işle uğraşmanız gerekmiyor.

 

 

 

* Öğrenci yurdunu seçtiğiniz zaman çalışma ortamının olmadığı konusunda sıkıntı yaşayacağını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz çünkü yurtta kütüphane bulunuyor. Sıcak, aydınlatılmış kütüphaneler muhteşem bir çalışma ortamı sunuyor.

 

 

 

* Yurtta giriş, çıkış, yemek yeme, duş alma gibi şeylerin saatleri belli olduğu için düzenli bir hayat yaşamayı alışkanlık haline getirmeniz konusunda yurt, yardımcınız oluyor.

 

 

 

Öğrenci Evi Avantaj Ve Dezavantajları

* Öğrenci evinde kalmayı düşünüyorsanız 2-3 arkadaş bulmanız sizin yararınıza olacaktır. Çünkü yüklü miktarda gelen elektrik, su, doğal gaz faturaları ve ev kirası bütçenizi zorlayabilir. Faturaları bölüşmek için ev arkadaşları gerekli.

 

 

 

* Öğrenci evinin dezavantajlarından biri olan yemek yapma, çoğu zaman sıkıntılı durumlar yarata bilmekte. Öğrenci yurdu gibi yemek hizmetleri bulunmadığı için yemeği siz ve ev arkadaşlarınız yapmak zorundasınız.

 

 

 

* Temizlik konusunda da sorumluluk almak durumundasınız çünkü evi temizleyecek olan siz ve arkadaşlarınız olacak. Çoğu zaman ev arkadaşlarınızla bu konuda sıkıntı yaşayabilirsiniz. Bu yüzden ev arkadaşı seçerken çok dikkatli davranmalısınız.

 

 

 

* Öğrenci evinin avantajlı tek yanı giriş çıkış saatlerinin sınırlı olmaması. İstediğiniz saatte eve girip çıkabilirsiniz.

 

 

 

* Ders çalışma ortamı konusunda sorunlar yaşamak istemiyorsanız geniş bir ev tutup ayrı odalarda kalmalısınız. Bu şekilde yaptığınızda ders çalışma ortamı konusunda sıkıntı yaşamayacaksınız. Ancak geniş ev tutmak kiranın fazla olması anlamına geliyor bu ayrımı göz önünde tutarak hareket etmek size fayda sağlayacaktır.

 

Görüldüğü gibi öğrenci evi ve yurdun avantaj ve dezavantajları bulunuyor. Bütçenize ve aradığınız kriterlere uygun olanı seçerek hayatınızı idame ettirebilirsiniz ancak öğrenci yurdunun daha avantajlı olduğunu unutmamalıyız.

Tanıtım:

İstanbul’da yurt arıyorsanız buradan, Kadıköy yurtlarına ise buradan ulaşabilirsiniz.