Öğrenciler için adım adım ev kiralama rehberi

Öğrenciler için adım adım ev kiralama rehberi
13 Ağustos 2017 18:01

Geçmişte kiralık daire arayışı oldukça zahmetliydi. Hele bir de acilen ev bulmanın gerektiği durumlarda ev arama süreci son derece stresli bir hal alırdı.

 

 
Üniversite için yeni bir şehre taşınmanın belki de en zor kısmı, yaşayacak güzel bir yer bulmaktır. Yaşadığımız ev, hayat kalitemizi doğrudan etkiler. Bu nedenle hayatımızda en çok özen göstermemiz konuların başında gelir yaşayacağımız mekânı seçmek. Günümüzde, özellikle büyük şehirlerde çok sayıda üniversite var. Öğrenci yurtlarının kontenjanları, var olan üniversitelerin öğrenci âdetini karşılayamıyor. Kontenjanlar hızla tükenince, öğrencilere de kiralık daire arayışı düşüyor. Artık kiralık daire bulmak eskisinden daha kolay, çünkü Zingat.com var.

 
Geçmişte kiralık daire arayışı oldukça zahmetliydi. Hele bir de acilen ev bulmanın gerektiği durumlarda ev arama süreci son derece stresli bir hal alırdı. Zingat.com sayesinde kiralık daire arayışı çok daha kolay bir hale geldi. Artık size uygun olan evi bulmanız için onlarca emlakçı dolaşmanız ve yüzlerce daire gezmeniz gerekmiyor. Zingat.com’da bulunan binlerce kiralık daire içerisinden kendinize ve bütçenize uygun olanını bulmak artık çok kolay. Bunun için öncelikle taşınacağınız şehirde, yaşamak istediğiniz ilçeye karar vermeniz gerekiyor.

 
Zingat.com Bölge Raporu sayesinde yaşayacağınız ilçeye kolaylıkla karar verebilirsiniz. Bunun için ilçe raporlarına göz gezdirebilir ve sizin için önemli olan koşulları değerlendirmeye tabi tutabilirsiniz. Mesela İstanbul kiralık daire seçenekleri ile ilgilenen birini düşünelim. Bu kişi üniversite hayatına İstanbul Üniversitesi’nin Beyazıt yerleşkesinde devam edecekse; Fatih kiralık daire ilanlarına göz atması, lokasyon açısından anlamlı olacaktır. Bununla birlikte, konum ile birlikte önem taşıyan farklı konularda var. Eğer konum kişi için önemli değilse, bütçesine göre seçim yapmak isteyen kişi Esenyurt kiralık daire seçeneklerine de bakabilir. Esenyurt konum olarak okula daha uzak olacaktır ama bütçe anlamda daha düşük kira bedellerine sahiptir. Bu ve bunun gibi bilgilere Zingat.com’unBölge Rapor’u yardımıyla ulaşmak çok kolay. Bunun için yapmanız gereken sadece Zingat.com Bölge Raporu sayfasına girmek ve sayfadaki alanları doldurmak. İl, ilçe ve mahalle girişi yaptığınızda; karşınız yaşamak istediğiniz yerin ortalama kira bedellerinden sosyo-ekonomik durumuna kadar pek çok gerekli bilgisi çıkacak. Siz de kararınızı buna göre verebileceksiniz.
Kiralık daire arayışında olan bir öğrencinin üzerinde durması gereken farklı konular da var. Yaşayacağınız binanın ve dairenin durumu, evi tutma sürecinizde önemli bir yere sahip olmalı. Apartmanın aidatı, binaya girişte yapılacak masrafların miktarı, ev konumunun toplu taşıma araçlarına yakınlığı; evde yaşayacağınız süre boyunca yaşam kalitenizi ve bütçenizi doğrudan etkileyecek konular arasındadır. Yaşamak istediğiniz yerin sosyo- ekonomik durumu da öğrencilik hayatınızı nasıl geçireceğinizi belirler. Bu konuda ailelerin ve öğrencilerin bazı farklı fikirleri olabilir.

 
Aileler için kiralık daire arayışında bütçe ve güvenlik en başta yer alırken, öğrenciler arkadaşlarına ve sosyal imkânlara yakın olmak isterler. Yine İstanbul kiralık daire ilanlarından örnek verirsek, Kadıköy kiralık daire seçenekleri özellikle öğrenciler tarafından revaçtadır. Kadıköy, nezih ve güvenli bir ilçe olduğu için aileler tarafından da beğenilir. Ancak Kadıköy kiralık daire fiyatları, İstanbul’un diğer birçok ilçesine göre daha pahalıdır. Bu durumda öğrenciler, birkaç arkadaşları ile bir araya gelerek kira bütçesini bölüşebilirler.

 
Siz de öğrencilik hayatınıza şimdiye kadar yaşadığınız şehirden farklı bir şehirde devam edecekseniz, Zingat.com’da yer alan kiralık daire ilanlarını inceleyerek hayalinizdeki eve ulaşabilirsiniz. Zingat.com’un detaylı ve güncel bilgi paylaşımı, 360 derece kolay anlaşılır daire görselleri ile bir araya geldiğinde size keyifli ve kolay bir daire arayışı olanağı sunar. Bu şekilde hayalinizdeki evi kısa süre içinde güvenle tutabilir ve ilerleyen süreçte sadece üniversite hayatınıza odaklanabilirsiniz.