Öğrenciler hafızın ayağına götürüldü!

Öğrenciler hafızın ayağına götürüldü!
30 Ağustos 2019 09:45

İçişleri Bakanlığı’nın başlattığı “Biz Anadoluyuz Projesi” kapsamında Anadolu şehirlerini ziyaret eden ortaokul ve lise öğrencileri, dönüş yolunda hafız ziyaretine götürülerek el öptürüldü.

 

 

Mustafa Mert Bildircin/ Birgün

 

 

İşbirliği protokolleriyle dini vakıf ve cemaatlerin eğitim alanındaki etkisini artıran Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), şimdi de öğrencileri hafız ziyaretine götürdü. İçişleri Bakanlığı’nca 2017 yılında başlatılan, “Biz Anadoluyuz Projesi” ile Düzce’den Hakkâri’ye yola çıkan ortaokul öğrencileri, dönüş yolunda Hafız Abdullah Nazırlı’yı ziyarete götürüldü.

Öğrencilerin hafız ziyareti, Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz tarafından, “Öğrencilerimiz yüzlerce hafız yetiştirmiş Hafız Abdullah Nazırlı Hocamızın gönlünü ve duasını aldılar” ifadesiyle duyuruldu.

 

 

DÖNÜŞ YOLUNDA

 

 

İçişleri Bakanlığı’nın, “Çocukların terör örgütlerinin istismarından ve kötü alışkanlıklardan uzak tutulması” amacıyla başlattığı proje kapsamında Düzce’den 40 öğrenci, şehir turlarına çıkarıldı. Düzce Mehmet Akif İnan Hafız İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Düzce’den başladıkları turu Hakkari’de tamamladı. Öğrenciler, dönüş yolunda başlarındaki görevli öğretmenin kararıyla Elazığ’a uğrayarak Hafız Abdullah Nazırlı’yı ziyaret etti.

 

 

‘HOCAMIZIN NASİHATİ’

 

 

Ziyaretin fotoğrafları, Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz’ın sosyal medya hesabından paylaşıldı. Yılmaz, fotoğrafın altına, “Hocamız ileri yaşına rağmen okuyor ve eserler yazıyor. Hafızlarımıza nasihati, ‘Hayatta her şeye doydum fakat dört şeye doyamadım. Okumak, okutmak, yazmak, anlatmak’…” notunu düştü.

 

 

ÇOCUKLARA EL ÖPTÜRÜLDÜ

 

 

Kamuoyunun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 31 Mart yerel seçimleri öncesinde Elazığ’da partisinin düzenlediği mitingin ardından ziyaret ettiği, “105 yaşındaki hafız” olarak tanıdığı Hafız Abdullah Nazırlı’nın eli öğrencilere öptürüldü. Mehmet Akif İnan Hafız Hafız Anadolu Lisesi yönetimi ziyareti şu ifadelerle duyurdu: “Hafız Abdullah Nazırlı Hocamızı ziyaret ettik, duasını aldık. Öğrencilerimiz ziyaretten çok etkilendi. Hocamızın tavsiyelerini dinledik. Bize 105 yaşında olmasına rağmen ziyaretimiz süresince devamlı anlattı. Kalın bir mercekle kitap okumaya devam ediyor. ‘Yazma ve okutma konusunda sizlere dua ediyorum’ dedi. Çok sevindik ve hep birlikte, ‘Amin’ dedik.”

 

https://www.birgun.net/haber/ogrenciler-hafizin-ayagina-goturuldu-266546