‘Ofislerde dönüşüm başladı, haftada birkaç gün evden çalışacağımız kesin’

‘Ofislerde dönüşüm başladı, haftada birkaç gün evden çalışacağımız kesin’
24 Mayıs 2020 19:25

Yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını ofis yaşamını da değiştirdi. Ofis kullanımında değişimin kaçınılmaz olduğunu belirten sektör temsilcileri ofislerde dönüşümlerinin başladığını belirtti. Cushman & Wakefield Yönetici Ortağı Tuğra Gönden, “Haftada birkaç gün evden çalışacağımız kesin” dedi.

 

 

Hürriyet’ten Gülistan Alagöz’ün haberine göre, gayrimenkul, perakende ve ofis sektörünün deneyimli isimlerinden Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş, ofis kullanımında ciddi değişiklikler yaşanacağını söyledi. Paylaşımlı ofislerin öne çıkacağını belirten Alkaş, “Tek bir binada çalışmak yerine şehrin birkaç noktasında kullanıma göre ödeme yapılan paylaşımlı ofisler öne çıkacak. Çalışanlar yürüyerek gidecek ve ihtiyaç durumunda kullanacak. Teknolojinin yardımıyla evden çalışma devam ederken, ortak çalışma alanları da sürece destek olacak” ifadesini kullandı.

 

Avi Alkaş, dünyada örnekleri olan ‘çalışan yurtlarının’ bu dönemde Türkiye için önemli bir seçenek olacağını dile getirdi. Alkaş, “Ofisim Maslak’ta ama Pendik’ten Beylikdüzü’nden gelen çalışan var. Bu kişiler günde 3 saat yolda. Onun yerine haftanın belli günleri çalışanlara merkezi noktalarda konaklama imkanı sağlanabilir. Salgının bulaş riskini azaltacak bu alternatif şehir trafiğini de rahatlatır” diye konuştu.