Ofis klimaları nasıl olmalı?

Ofis klimaları nasıl olmalı?
14 Nisan 2017 11:32

Günümüzde işyerlerinde kullanılan klimalar, kışın soğuk olan ortamı ısıtıp yazın ise ideal çalışma ortamını sağlarlar.

 

 

 

 

 

Ofis için klima seçiminde ve klima kullanımında göz önünde bulundurmanız gereken başlıca hususlar vardır. Ofis ve işyeri kliması seçiminde, klimaya ihtiyaç duyulan ortamın büyüklüğü önem taşımaktadır. Gereğinden fazla büyük kapasiteli klimalar elektrik tüketiminin artmasına neden olacaktır. Ofis ve iş yerlerinde genellikle salon tipi ve duvar tipi klima modelleri tercih edilmektedir. Ofisinizde klima keşfi yaptırarak en doğru kararı verebilirsiniz.

 

 

 
Kapalı Alanlarda Klima Kullanımı

 
Uygun şekilde kullanılmayan ve doğru bakımı yapılmayan klimalar soğuk algınlığına sebep olabilir. Standart klimalar, yalnızca iç ortamdaki havayı iç ünitede bulunan filtreler üzerinden geçirerek ortama üflerler. İç ortam içerisinde bulunan kirleticiler ve tozlar zaman içerisinde iç ünitedeki filtreleri tıkamaya başlar. Bu durum üflenen havanın kalitesinin düşmesine sebep olur. Bu yüzden filtreler periyodik olarak kullanıcılar tarafından, ısı değiştirgeçleri ise periyodik olarak konusunda uzman yetkili servisler tarafından temizlenmelidir. Aksi takdirde kirlenen hava filtrelerinden üflenen hava insan sağlığını tehdit edebilir.

 

 

Sağlıklı İç Ortam Sıcaklığı Nedir ?

 
Sadece filtrelerin ve ısı değiştirgeçlerin temiz olması klimanın iyi kullanılması anlamına gelmez. Konfor sıcaklıkları 22-24 derece arasındadır. Yazın çok daha düşük sıcaklıklarda klimamızı kullanmaya çalışırsak ortam sıcaklığının çok daha düşük olmasından kaynaklı nem miktarı düşeceğinden soğuk algınlığı hissiyatı verir. Aynı zamanda çok düşük veya yüksek sıcaklıklarda kullanmaya çalışmak klimamızın enerji sarfiyatını artıracaktır.

 
İyonizer Teknolojisine Sahip Klimalar

 
Standart klimalar sadece ortam havası içerisindeki tozları filtrelerken Uğur’un iyonizer teknolojisine sahip klima modelleri kirli hava ve etrafta uçuşan partikülleri yok ederek havayı temizlerler. İyonizer klimalar aynı zamanda soluduğumuz oksijenin artmasına yardımcı olurlar.