Offenburg lösemili Hatice için yardıma koştu

Offenburg lösemili Hatice için yardıma koştu
11 Kasım 2013 12:48

Almanya’nın Baden Württemberg eyaletinin Offenburg kentinde yaşayan yaklaşık 6 aydır lösemi hastası olan Manisa-Salihli  asıllı 46 yaşındaki Hatice Satmaz için 600’e yakın Türk ve Almanlar uygun donör bulunması için kampanyaya katıldı.

 

Pazar günü kentin “Konrad Adenauer” spor salonunda yapılan kampanya Alman Kemik İliği Bilgi Bağış Bankası (DKMS) tarafından “Hatice ve diğerleri için yardım” sloganıyla  büyük ilgi gördü. Günboyu süren kampanyaya çok sayıda Almanlar destek olurken Offenburg ve çevresinde yaşayan Türkler de  Hatice için salonda bulundu. Offenburg ve Gengenbach’ta yerel amatör liglerde mücadele eden Türk Futbol Klüpleri Offenburg Ataspor, FC. Ankara Gengenbach  oyuncuları, yöneticileriyle beraber ilik bağışında bulundu.

 

BAŞKONSOLOS SERHAT AKSEN’DE BAĞIŞ’A DESTEK OLDU

 

Salonu dolduran yardım severler arasında Karlsruhe Başkonsolosu Serhat Aksen, Çalışma Sosyal Güvenlik Ataşesi Osman Kaya’da kök hücre vericisi olmak için kollarını sıvadılar. Diplomatlar Hatice ve diğerlerine yardım için kan örneği verirken herkese de  örnek oldular. Offenburg Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Christoph Jopen’de kampanyaya destek olanlar içinde yerini  aldı.  Lösemi hastası Hatice ve eşi Ayhan Satmaz “Herkesin yardımcı olmasını istiyoruz. Hasta eşim Hatice için aynı doku örneklerin bulunmasın çok ender olmasına rağmen, belki başka bir hastaya yardımı olabilir. Bugün bizim için buraya gelen bağışta bulunan  herkese teşekkür ediyorum” diye konuştular.