ODTÜ’de bahar kaosu

ODTÜ’de bahar kaosu
28 Nisan 2015 08:10

Rektörlüğün dört günlük ODTÜ Şenliği’ni iki güne indirmesi organizasyonu iptal ettirdi. ODTÜ öğrencileri gazetemizi “en iyi gazete”, Özgür Mumcu’yu da “en iyi köşe yazarı ” seçti.

 

Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde 28 yıldır düzenlenen “Bahar Şenlikleri”nin bu yıl düzenlenmeyeceği açıklandı. Organizasyonu üstlenen ODTÜ Uluslararası Gençlik Topluluğu’nun (UGT) yaptığı açıklamada, şu sözlere yer verildi:

 

“Rektörlük temsilcileriyle yapılan toplantıda; aşırı alkol tüketimi, ODTÜ dışından katılım, çevre kirliliği, alt yapı problemleri nedeniyle ODTÜ bileşenlerinin şenliği bu şekilde istemediği söylenmiş ve şenliğin iki güne düşürülmesi dayatılmıştır. İki hafta sonra rektörün katılımıyla toplantı yapılmış, toplantı sonucunda UGT’den çözüm dosyası sunması istenmiştir. Fakat sunulan dosya ciddiye alınmamış, ‘format aynı kalsın, şenlik iki gün olsun’ denmiştir. Daha sonra UGT üyelerinin ve topluluk danışmanının katıldığı bir toplantı düzenlenmiş, iki gün dayatması burada da devam etmiştir. ODTÜ’nün en köklü geleneklerinden biri olan ODTÜ Uluslararası Bahar Şenliği’nin, rektörlük tarafından yapılan baskı ve dayatmalar nedeniyle bu yıl yapılamayacağını üzülerek belirtiyoruz.”

 

ODTÜ Rektörü Ahmet Acar ise şenliğin amacının dışına çıktığını söyleyerek, “aşırı alkol tüketimi” ve üniversite dışından katılımlar sebebiyle güvenlik önlemlerinin yetersiz kaldığını ve ciddi yaralanma olayları yaşandığını söyledi.

 

İptal diye bir şey yok

 

Rektörlükten yapılan yazılı açıklamada ise organizasyonu iptal etme yetkisinin kendilerinde olmadığına değinilirken, şenliklerin iki günle sınırlı tutulmasının, kampüsün fizik şartları dolayısıyla olduğunun altı çizildi. Bunun dışında UGT tarafından sunulan çözüm önerilerinin yeterli bulunmadığı da açıklamada yer alırken, üniversite tarafında şenliğe sağlanan lojistik ve mali desteklerin dört günlük bir şenlikte ciddi bir masraf yarattığı da ifade edildi.

 

Desteğe devam

 

Konuştuğumuz üniversiteye yakın kaynaklar ise şenliğin kısaltılmasının alkol yasağı veya başka bir yasakla ilgisi olmadığını ve şenliğin herhangi bir öğrenci birliği tarafından yapılması organize edilmesi durumunda üniversite olarak her türlü desteğin verileceğini söyledi.

 

 

Kaynak: Cumhuriyet