Obama’dan Rus uçağının düşürülmesi konusunda açıklama: Üzgünüz

Obama’dan Rus uçağının düşürülmesi konusunda açıklama: Üzgünüz
30 Kasım 2015 17:05

Kremlin’den yapılan açıklamaya göre, ABD Başkanı Obama, Rusya Devlet Başkanı Putin’le görüşmesinde Rus uçağının düşürülmesinden üzüntülerini dile getirdi.

 

 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD Başkanı Barack Obama, Paris’te düzenlenen Dünya İklim Zirvesi çerçevesinde bir araya geldi. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen görüşme, yarım saatten fazla sürdü.

 

 

Sputnik’te yer alan habere göre, görüşmenin içeriğine ilişkin Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, iki lideri Suriye ve Ukrayna’da yaşanan krizler ile TSK tarafından sınır ihlali yaptığı belirtildiği için düşürülen Rus uçağının ele alındığı belirtildi. Açıklamaya göre, Suriye’deki geçiş sürecinde Devlet Başkanı Beşşar Esad’ın görevi bırakması gerektiğini söyleyen Obama, Rusya’nın Suriye’deki operasyonlarında IŞİD’e odaklanması gerektiğini kaydetti. Obama’nın, Putin’e düşürülen Rus uçağı nedeniyle duyduğu üzüntüyü de dile getirdiği belirtildi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Obama ve Putin’in Paris’teki İklim Zirvesi’nde sürpriz bir görüşme yapabileceğini açıklamıştı. İki lider son olarak Antalya’da düzenlenen G20 Zirvesi çerçevesinde yaklaşık 20 dakikalık bir görüşme gerçekleştirmişti.