'O savcı AKP'nin memurudur'

'O savcı AKP'nin memurudur'
29 Ocak 2013 14:04

Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuşuyor.

 

 

 

İşte Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları;

Demokratik bir ülkeden muhaleftten beklenen siyasi partilerin açıklarını eleştirmek ve kamuoyuna duyurmaktır. Biz ülkemizde sağlık bir demokrasi olabilmesi için, üzerimize düşüni yapacağız. İktidara doğru yolu göstereceğiz. Bunu herkesin bilmesi lazım. bizim demokrasimizde ön görülen bir iktidar yok. Buradaki iktidar farklı bir iktidar, devlete ele geçirmek için gelmişler.

Demokrasiyi bu ülkeye getiren biziz. Demokrasi dışı bir söylemina arkasından gitmemiştir. Devlet anayasaya göre yönetilir, baskıyla yönetilmez.

O SAVCI AKP’NİN MEMURUDUR

AKP Eskişehir’de seçim kampanyasını baişlattı. Nasıl sabahın 6’sında operasyon yaparak. Birçok kişiyi, gözaltına alarak. Yılmaz Büyükerşen Eskişehir’i dünya markası yapan kişidir. Sen o operasyonu yaparak bizim gözümüzü klorkatacağını mı sanıyorsun. Büyükerşen’e ve çalışanlara sevgi ve saygılarımızı gönderiyoruz.

Siz CHP’ye karşı seçim kampayası açtınız. O operasyonun başlatan savcı savcı değil. AKP’nin memurudur. Orada adalet bitmiştir. Çalışmasını engelleyecekler. Büyükerşen dünya markası yaratmıştır derken, dünyadaki önemli kaynakların söylediklerine göre aktarıyorum.

 

 

 

 

 

GÜNAYDIN BEYEFENDİ

Eğer bir ülkede özel yetkili mahkemeler varsa orada adalet yoktur. Bu özel mahkelemler siyasi otoritenin sopasıdır dedik. Önce itiraz ettiler şimdi ise kaldırdılar. kaldırdınız da yerine ne getirdiniz. Davaları da kaldırdınız mı? Hayır. Bu davalara devam ediliyor. Bunlar siyasi infaz kurumlarıdır.

Ben bunları söyleyince beni darbeci olarak suçluyorlar. Bir değerli büyümüz 25 Ocak’ta televizyona çıktı. Dedi ki: “Bunların içinde karacısı var denizcisi var neredeyse subayımız kalmıyor öyle şey olmaz.” Günaydın Beyfendi! “TSK özellikle bu dönemde kendi parlamenter sistemiyle en uygun yere gelmiştir. Ama bazı medya organları çok haksız saldırı yapıyor” diyor. Günaydın Beyefendi.

 

 

 

IRKÇILIK TARTIŞMALARI

Biz bundan 90 yıl önce Cumhuriyet’i kurduk. Hangi koşullarda kurduğumuz biliyorsunuz. Mirası imparatorluktan devraldık. Osmanlı İmrapatorluğu’nun etnik kimliği yoktu. Her etnik kimlikten insanlar vardı. Biz de Cumhuriyet’i kurarken ortak kurduk. Bayrağımızı yücelttik. Lozan’ı bu ülkesinin tabusu yaptık. Kolay olmadı. 90 yıllık mücadelede ekonomik, siyasal, sosyal olarak güçlenmek istedik.

Tek partiden çok partiye geçtik. hiç bir zaman ne etnik kimlik ne de inanç bağlamında hiç kimseyi suçlamadık. Evrensel ahlakta buluştuk. Hukuk dedik ama evrensel hukuk dedik. Her aşamada özgürlüklerin alanını geliştirdik. Bunun mücadelesini verdik. Çağdaş bir Türkiye kurmak için…

Hiç bir siyasal idamın oylamasında CHP’nin asla eli kalkmamıştır. Hiç bir zaman 3 3 diye bağırmadık. Biz bu ülkede barışı ve huzuru kurmak istiyoruz. Temel görevimiz budur. Anadilde savunma diye bir tasarı geldi. Bunun adı yanlış. Savunma hakkıdır bu…

 

 

AYRINTILAR GELİYOR…