‘O madalyayı hangi yüzle iade edecek?’

‘O madalyayı hangi yüzle iade edecek?’
25 Temmuz 2014 00:11

Kılıçdaroğlu, Giresun Belediyesi tarafından Atatürk Meydanı’nda katıldığı iftar yemeğinden sonra belediye binasının balkonundan vatandaşlara hitap etti.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Giresun Belediyesi tarafından Atatürk meydanında verilen iftar yemeğine katıldı.

 

Daha sonra Belediye binasının balkonundan vatandaşlara hitap eden Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde destekledikleri aday Ekmeleddin İhsanoğlu’na oy istedi.

 

CHP Lideri, belediye binasından ayrılırken, gazetecilerin Amerikan Yahudi Kongresi’nin Başbakan Erdoğan’dan 2004 yılında verdiği cesaret ödülünü geri istemesiyle ilgili sorularını yanıtladı.

 

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Daha önce Erdoğan’ın boynuna takıp gezdiği madalyayı iade etmesini istemiştim. Eğer sen gerçekten Gazze’de yaşananlara tepki vermek istiyorsan yapacağın işlerden biri de bu. Ama o hiç sesini çıkarmadı. ‘Hayır ben bu madalyayı boynuma takıp gezmek istiyorum’ dedi.

 

Şimdi onlar istiyorlar, iade et diye. Şimdi merak ediyorum hangi yüzle iade edecek. Zaten bundan sonra bu madalyanın anlamı kalmadı. Verenler geri istiyorlar. Bunun daha önce vermesi gerekiyordu, ama vermedi. Şimdi götürüp verecek de yüzü var mı onu merak ediyorum. Sorun da o zaten.”