‘O’ 4 zanlı Adliye’de

‘O’ 4 zanlı Adliye’de
4 Eylül 2015 14:39

Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde, 2 yaşındaki Aylan Kurdi ve ağabeyi 3 yaşındaki Galip Kurdi’nin de aralarında bulunduğu sekizi çocuk 12 kişinin öldüğü faciayla ilgili gözaltına alınan organizatör zanlısı Suriye uyruklu dört kişi, adliyeye sevk edildi.

 

 

Zanlıların anneleri adliyede gözyaşı döktü. Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, geçen çarşamba akşam saatlerinde tüm dünyayı sarsan 8’i çocuk 12 kişinin öldüğü faciayla ilgili, organizatör olduğu iddiasıyla Suriye uyruklu M.H., H.A.S., M.H. ve H.Ş.’yi gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından biri tekne kaptanı dört zanlı, ‘Göçmen kaçakçılığı’ ve ‘bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep vermek’ suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi.

 

ANNELERİ GÖZYAŞI DÖKTÜ

 

Zanlılardan M.H.’nin annesi Meliha Recep ile H.A.S.’nin annesi Zehra Salih, çocuklarını görmek için erken saatlerde adliyeye gelerek beklemeye başladı. Gözyaşı döken annelerden Zehra Salih, adliyeye girerken oğlunun boynuna sarılınca birlikte ağlamaya başladı. 2.5 yıldır Türkiye’de Mersin’de yaşayan Meliha Recep, ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ayrıca Salih’in konuşmalarını da Türkçe’ye çevirdi. Eşini Suriye’de iç savaşta kaydettiği belirten Salih, “Ondan başka çocuğum, yardımcım yok. Çocuğum buraya Avrupa’ya gitmek için geldi. Neden böyle oldu bilmiyorum? Oğlum 10 gündür burada. Bizlere yardımcı olun” dedi. Dört çocuk annesi Meliha Recep de, “Benim de bir oğlum burada. Yurt dışına çıkacaktı. Ama neden gözaltına alındı onu bilmiyorum. Bize birileri yardım etsin. Ben dün akşam Bodrum’a geldim. İlçedeki karakolları gezdim. Şimdi, adliyeye geldim. Oğlum yaklaşık 1 aydır burada. Kaçakçılıkta bir ilgisi olabilir mi? İkimizin oğlu da yurt dışına çıkacak ki bizleri kurtarsın. Zehra Salih ile kader arkadaşıyız” diye konuştu. Olayda hayatını kaybedenlerin hatırlatılması üzerine Recep, çocuklarının suçunun olmadığını ve insan kaçakçılığı yapmadıklarını öne sürdü.

 

 

Kaynak: Osman URAS / BODRUM (Muğla), (DHA)