‘O’ 3 soyguncu tutuklandı

‘O’ 3 soyguncu tutuklandı
27 Mayıs 2015 20:32

Avcılar’da üç gün önce bir bankayı soyduktan sonra yakalanan, daha sonra iki ayrı bankayı daha soydukları tespit edilen 3 kişi, sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevi gönderildi.

 

Şüphelilerin daha önceki banka soygunlarına ilişkin yeni güvenlik kamerası görüntüleri de ortaya çıktı. Görüntülerin birinde, soygun yapan şüphelilerin silahlarla girdikleri bankada, müşterileri yere yatırdıkları, ardından bankolarda bulunan paraları alarak kaçtıkları görülüyor. Bir diğer banka soygununda ise soyguncuların silahını almayı unuttukları banka güvenlik görevlisinin peşlerinden ateş açması kamera görüntülerine yansıyor.

 

3 SOYGUNCU TUTUKLANDI

 

Asayiş Şube Müdürlüğü’nde sorgulanan Serçiyan A., Yusuf D. ve Koray Ç., işlemlerinin tamamlanmasının ardından Küçükçekmece Adliyesi’ne sevk edildi. Zanlılar, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

BANKODAKİ PARALARI ALMADAN GİTMİŞLER

 

Soruşturma kapsamında, zanlıların soydukları diğer iki bankadaki güvenlik kamerası görüntüleri de ortaya çıktı. İlk soygunlarını 29 Ağustos 2014 tarihinde, saat 16.15 sıralarında İSTOÇ’ta yapan şüphelilerin, beyaz bir minibüsle banka önüne geldikleri, maskeli olarak ellerindeki pompalı silahlarla şubeye girdikten sonra müşterileri yere yatırdıkları görülüyor. Soygunculardan birinin güvenlik görevlisinin yanında beklerken, diğer soyguncunun vezne bankolarına yaklaşarak paraları istediği dikkat çekiyor. Banka görevlisi iki kadının telaşla paraları bankoya koymaları görüntüye yansırken, soyguncu bunları yanında getirdiği çantaya dolduruyor. Görüntülerde, soyguncunun bir miktar parayı bankoda bırakarak kaçtığı kameralara yansıyor.

 

SİLAHINI ALMAYI UNUTTUKLARI GÜVENLİK GÖREVLİSİ ATEŞ AÇMIŞ

 

İkinci soygun ise 15 Aralık 2014 tarihinde Bayrampaşa Kocatepe Mahallesi’nde meydana geldi. Güvenlik kamerası kayıtlarına göre saat 14.39 sıralarında içeriye giren soyguncular veznelere yöneliyor ve çaldıkları paraları çantalara dolduruyor. Daha sonra soyguncuların hızla olay yerinden kaçtıkları görülüyor. Bu sırada, silahını almayı unuttukları güvenlik görevlisinin, zanlıların peşinden koşarak banka kapısı önünde ateş açması güvenlik kamerası görüntülerine yansıyor.