Numan Kurtulmuş’tan Erdoğan’a ‘Cemaati temizlerim’ mesajı

Numan Kurtulmuş’tan Erdoğan’a ‘Cemaati temizlerim’ mesajı
21 Nisan 2014 10:25

30 Mart seçimlerinden çıkar çıkmaz cumhurbaşkanlığı seçimleri tartışılmaya başlandı.

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün “mevcut şartlar altında gelecekle ilgili siyaset planım yok” açıklaması sonrası Erdoğan’ın Köşk’e çıktığı varsayımı üzerinden AKP’de gözler muhtemel Başbakan ve Genel Başkan adaylarına çevirildi.

 

İsmi geçenlerden birisi de HAS Parti’yi kapatıp AKP’ye geçen hani bir zamanlar “Harun olmaya geldiler, yoldan çıkıp Karun oldular” diyerek Erdoğan’ı yerden yere vuran Numan Kurtulmuştu.

 

Sabah Gazetesi’ne röportaj veren Numan Kurtulmuş, “Sayın Başbakan Köşke çıksa da AKP’nin bu mücadelesi sekteye uğramadan devam edecektir” diyerek adeta Erdoğan’a “ben burdayım” mesajı vermiş…

 

“MÜCADELE BOYNUMUZUN BORCU”

 

AKP Genel Başkan Yardımcı Prof. Dr Numan Kurtulmuş, “Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olsa da cemaatle mücadelenin devam edeceğini söyledi.”

 

Kurtulmuş açıklamasında;

 

“Dün askeri vesayetle mücadele ediyorduk bugün ise paralel devlet yapısıyla. Bizim mücadelemizin aslı yeni Türkiye’nin inşasıdır.

 

Eski Türkiye’nin bütün parazitlerini temizlemek siyasi iradenin boynunu borcudur.

 

Sayın Başbakan Köşke çıksa da AK Parti’nin bu mücadelesi sekteye uğramadan devam edecektir.

 

Başbakan’ın 2012’de yapılan Büyük Kongre’de yaptığı konuşma ve 2071 vizyonunu önüne koyması, AKP’yi siyasi bir partiden siyasi bir hareket olmaya taşıdı.

 

BlumumwIcAAEHvb