Nükleerde Sorumsuzluk !

Nükleerde Sorumsuzluk !
27 Ağustos 2011 12:47

Bilindiği üzere dünyanın gündemini şu sıralar ''evrenin en büyük nükleer felaketi'' olarak nitelendirilen  ''Japonya Nükleer Felaketi'' oluşturuyor.Tüm dünyada tehlike çanları çalarken doğal olarak Türkiye'de ''SOS'' veren ve bunun yanında konumu itibarı ile stratejik ve jeopolitik öneme sahip olan başlıca ülkeler arasında.Ancak ne yazık ki yeterince üzerine durulmayan ''nükleerin zararlarları'' konusu,üzülerek söylüyorum ülkemizdeki yetkililer tarafından bile önemsenmemekte basit bir duruma indirgenmektedir.

 

Yani ne Çernobil ne de Fukuşima'da yaşananlardan hiçbir şekilde ders alınmamıştır.Belki bu felaketler ülkemizde yaşanmadığı için büyük çoğunluğun canı derinden yanmıyor ancak şunu unutmayın ki atmosfere karışan radyasyon tüm dünyaya rüzgar yoluyla yayılıyor.Doğal olarak ülkemizde felaketten payını alan coğrafyanın içinde.Hatırlarsanız Çernobil faciası sadece meydana geldiği Pripyat kasabasıyla sınırlı kalmamıştı.Atmosfere karışan radyasyon Ukrayna'nın sınırlarını aşıp Türkiye,Almanya,İngiltere,Hollanda ve İskandinav ülkelere yayılmış,daha sonrada tüm dünyayı etksi altına almıştı.Buradan şuna değinmek isterim eğer ülkemiz Nükleere karşı önlem almaz ve nükleer enerjiye karşı alternatif enerjilere yönelmezse birgün felaketin merkez üssü olabiliriz!

 

 

Gelelim Akıl verme fikir ver diyenlere:

 

  1. Nükleer enerjinin en önemli alternatifi ''Yenilenebilir Enerji'' çeşididir.Bu konuda güneş,rüzgar ve jeotermalden en yüksek düzeyde  faydalanmamız gerekmektedir.Bunun için ülkemiz son derece elverişlidir.

 

 

  2.Nüfusu 90 Milyona yaklaşan Almanya'nın bile 2050 yılına kadar Nükleer enerjiden tamamen kurtulmayı hedeflemesi ve bu doğrultuda çalışmalar yürütmesi,yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmesi,ülkemize de örnek olmalıdır diye düşünüyorum.

 

 

  3.Bu ülkenin bilim adamları,aydınları,profesörleri,156 adet üniversitesi ve Yüksek Teknoloji Enstitüleri vardır.Acilen hükümetimizin öncülüğünde çevreci çalıştaylar yapılmalıdır.Bu bahsettiğim insanlardan, kurumlardan şimdi değilde ne zaman istifade edeceğiz.Hastalıklı nesiller meydana geldiğinde,kanserli insan sayımız arttığında ve yeni hastalıklar türediği zaman mı?

 

 

  Son olarak: Nükleer enerjide Türkiye adına inat etmek 70 milyon insan adına karar verip,7 milyarlık dünya nüfusunu ve bunun yanında doğayı,çevreyi ateşe atmaktır!Hemde göz göre göre…
 
 
Osman ERCAN


Yazarın Son Yazıları:
Koalisyon öcü müdür yoksa uygarlık mıdır?
Çok seçenekli seçim
Ankara Sohbetleri 2- “Başka Kent Ankara” (Feridun Büyükyıldız)