NOT DEFTERİ (1)

NOT DEFTERİ (1)
27 Ağustos 2011 22:47


 İki gündür demokrasiye,barışa,özgürlüklere takılan çelmeler ve nükleerin zararları gibi konuları anlatarak kasvetli bir hava estiriyorum.Ancak sanırım habercilik böyle birşey:iyi haberler ve kötü haberler…Güllük gülistanlık durağanlıklar ya da kurulu düzende akan sular şu aralar pek bana göre değil.

 

 

   O nedenle yaz aylarında okuyup,altını çizdiğim gelecek için umut veren bazı nitelikli haber başlıklarını paylaşmak istiyorum:

 

 

Sağlık:

*Lösemide yüzde yüz tedaviye yaklaşmışız.En çok buna sevindim.Teşebbüslerin,çalışmalrın ve bilimin semeresinin alınması ne kadar güzel.

 

 

Çevre:

* İsviçre nükleerden aşamalı olarak kurtulma kararı almış.

* Almanya'da 17 nükleer santralini kapatmaya karar vermiş.

* Güneş Treni:İlk güneş trenini üreten Belçika 25 km lik deneme hattıyla Haziran ayından beri ulaşım sahasında çevreci bir şekilde boy gösteriyor.

*Otomobil motorlarında ''Hybrid'' teknolojisinin yaygınlaşması…

 

 

Turizm:

* Elde edilen verilere göre Turizmde ilk 5 i zorluyormuşuz.

* Dünyanın en ilginç 10 otelinden biri Nevşerhir'de ve üstelik 3.sıradaymış.(Kapadokya)

 

 

Kültür Sanat:

* Nuri Bilge Ceylan'ın Cannes aldığını unutmak ne mümkün !

 

  Dünyada ve ülkemizde güzel şeylerde oluyor sevgili dostlar ancak nitelikleri bakımından göz dolduranlar maalesef sınırlı.Ancak her ne kadar sınırlı da olsa not defteri dizisi zaman zaman karşınıza çıkacak.

 

NOT:Dün nükleer gibi hassas bir konuya ucundanda olsa burnumu soktum.Amacım eleştiriden çok öneri,akıl birliği,ussal yaklaşım ortamına katkı sağlamaktı.Paylaştığımız ve yazdığımız iyi haberler de kötü haberler de hepimizi ilgilendiriyor.Hiç kimse çemberin dışında değil.O nedenle özellikle nükleer konusunda görüşlerinizi,önerilerinizi önemsiyor ve elektronik posta kutuma bekliyorum.([email protected])

 

 

Osman ERCAN


Yazarın Son Yazıları:
Koalisyon öcü müdür yoksa uygarlık mıdır?
Çok seçenekli seçim
Ankara Sohbetleri 2- “Başka Kent Ankara” (Feridun Büyükyıldız)