Norveç’te terör saldırısı alarmı

Norveç’te terör saldırısı alarmı
25 Temmuz 2014 12:54

Norveç aldığı terör tehditleri nedeniyle ülke çapında alarma geçti.

 

 

Bir grup Suriyeli teröristin ülkenin her hangi bir bölgesinde, her hangi bir kuruluşa yönelik terör saldırısında bulunacağına dair bilgiler alan Norveç polisi, ülke çapında alarma geçti. Tüm emniyet teşkilatlarında polisler ağır silahlarla donatıldı, Norveç halkı, perşembe günü öğleden sonra muhtemel bir terör saldırısına karşı uyarıldı. Polis, şüpheli kişilerin polise ihbar edilmesi çağrısında bulundu.

 

 

Emniyet Genel Müdürü Odd Reider Humlegaard, Norveç tarihinin en büyük güvenlik önlemlerinin alındığını, kırmızı alarma geçildiğini belirterek “Ülke tarihindeki en büyük güvenlik önlemlerini aldık. Tüm emniyet birimleri terör saldırısı ihtimali üzerine bilgilendirildi ve kırmızı alarma geçirildi. Havaalanları, sınırlar ve polisin bulunduğu her yerde polis görülür şekilde ağır silahlarla donatıldı. Gizli Servis PET’in uyarıları doğrultusunda hareket ediyoruz”dedi.

 

 

Güvenlik önlemlerinin, tehdit sürdüğü sürece devam edeceğini belirten Humlegaard, polisin ve diğer güvenlik birimlerinin gelebilecek her türlü terör saldırısına hazırlıklı olduğunu söyledi. Humlegaard, halkın huzursuz olmasını ve terör saldırısı endişesi altında yaşamasını istemediklerini belirterek, bazı ihbarlar almaya başladıklarını söyledi. Norveç Kraliyet sarayı çevresinde de polisin dışında keskin nişancı muhafız alayı askerleri nöbetlerini arttırdı.