Norveç’te terör alarmı!

Norveç’te terör alarmı!
5 Ağustos 2015 12:25

Norveç’in başkenti Oslo’nun Blindern olarak tanınan üniversite bölgesinde bir özel güvenlikçinin göğsünden vurulması ve olay yerinde bombaya benzer bir cismin bulunması üzerine Norveç polisi ve ordusunda terör alarmı verildi.

 

 

Polis, özel güvenlikçiyi vuran iki kişinin peşine düşerken, halktan yardım istedi. Oslo Emniyet Müdürlüğünden Tor Jökling iki kişinin aranmasına devam edildiğini, bulunan cisme bomba süsü verildiğini söyledi, ancak içinde patlayıcı olup olmadığı konusunda bir açıklama yapmadı. Tor Jökling sabah saat 09.00’da yaptığı açıklamada: “Bir güvenlik görevlisini göğsünden yaralayan iki kişi olay yerinden yaya vaziyette kaçmış. Bıraktıkları cisme de bomba süsü vermişler. Bomba uzmanlarımız cismi inceliyor ama sanıyorum ki insanlar arasında panik yaratmak için bomba süsü verilmiş bir cisim. İçinde bomba olsa da olmasa da uzmanlar etkisiz hale getirecekler” dedi.

 

GÜVENLİK GÖREVLİSİ GÖĞSÜNDEN YARALANDI

 

Polis, Blinderen istasyonunda kaçan şahısların kullandığı sanılan bir ceket bulunduğunu belirterek, iki kişi oldukları sanılan şahısların kimyasal ve fiziksel malzeme bulunan binaya girmeye çalıştıklarını bildirdi. Tor Jökling: “Binadaki güvenlik görevlisi, iki kişinin peşinden koşarken biri dönerek 4-5 el ateş etmiş. Kurşunlardan biri güvenlik görevlisinin göğsüne isabet etmiş ancak üzerinde kurşun geçirmez yelek olduğu için yarası ağır değil” dedi. Kaçan şahıslardan birinin yaklaşık 1.75 boyunda, kırmızı kepli, siyah ceketli ve gri ayakkabılı, beyaz tenli olduğu ve İngilizce konuştu tespit edildi. Üniversite yönetimi, güvenlik elamanının fazla zarar görmemesinden memnuniyet duyulduğunu belirterek, son günlerde üniversite ve çevresinde hareketlilik gözlendiğini bildirdi. Sabaha karşı 06.00 sıralarında meydana gelen olayla ilgili bölge güvenlik altına alınırken, polis ve askerin kaçan iki kişiyi bulmak için büyük gayret gösterdiği, aramaların havadan ve kadar devam ettiği bildirildi. Norveç ordusu ve polisi terör saldırısı yapılacağı ihbarları üzerine uzun süredir kırmızı alarmdaydı.

 

Kaynak: Ünsal TURAN / KOPHENAG (DHA)