Nokia’nın yeni amiral gemisi cihazı, hangi özelliklerle gelecek?

Nokia’nın yeni amiral gemisi cihazı, hangi özelliklerle gelecek?
24 Kasım 2016 16:21

Sektörde yeniden oyuna dahil olmaya hazırlanan Nokia’nın yeni telefonunun bazı özellikleri sızdırıldı.

 

 

 

 

Engin Karakullukçu/Web Tekno

 

Bir süre önce mobil cihaz sektörünün köklü firması Nokia, yeniden akıllı telefon üreteceğini resmi olarak duyurmuş, ilk amiral gemisi cihazlarının ise 2017 yılında tanıtılacağını açıklamıştı.

 

Tabi Nokia’nın ne tür cihazlar ile karşımıza çıkacağını henüz kesin olarak bilemiyoruz. Ancak Çin merkezli Weibo’da söz konusu bir Nokia cihazının özellikleri ortaya çıkmış durumda.

 

Söz konusu bilgilere göre Nokia’nın yeni amiral gemisi cihazında 5.2-inç ve/veya 5.5-inç QHD çözünürlükte ekran bulunacak. ”Ve/veya” dememizin sebebi ise telefonun her iki boyuttaki ekrandan biri ile gelebilecek olmasının yanı sıra, farklı ekran boyutlarına sahip iki modelle de gelebilir oluşu.

 

Yine Weibo’daki bilgilere göre telefonda Snapdragon 820 çipset bulunacak. Tabi bu biraz enteresan bir tercih çünkü telefonun 2017’de çıkacak ve o dönemlerde Snapdragon 835’li cihazlar çoktan piyasada olacak. Yani bu konuda Nokia’nın telefonu diğer amiral gemisi cihazların bir adım gerisinde kalabilir.

 

Son olarak su ve toza karşı da dayanıklı olması beklenen telefonda Carl Zeiss kamera bulunması beklenmekte. Bahsettiğimiz gibi Nokia, yeni amiral gemisi telefon ile 2017 yılında sektöre girişini yapacak.

 

Telefonun ne zaman tanıtılacağı konusunda kesin bir bilgi mevcut değil ancak Şubat ayında düzenlenecek MWC 2017 etkinliği, muhtemelen yeni Nokia cihazına da ev sahipliği yapacak.

 

Nokia’nın yeni amiral gemisi cihazı, hangi özelliklerle gelecek?