Noel Baba Barış Konseyi’nden dünya liderlerine davet

Noel Baba Barış Konseyi’nden dünya liderlerine davet
25 Kasım 2014 11:00

Noel Baba Barış Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Karabulut, Beydağları Olimpos Milli Parkı Maden Koyu’nda kurulması planlanan Noel Baba Barış Köyü’ne, Barack Obama’dan Vladimir Putin’e dünya liderlerini davet etti.

 

Noel Baba Barış Konseyi, Antalya’nın Kemer İlçesi sınırlarında yer alan Beydağları Olimpos Milli Parkı içindeki Maden Koyu’na ‘Noel Baba Barış Köyü’ kurulması için devam ettiği çalışmalarda sona yaklaştı. Alanın kiralanması için Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na yapılan başvurunun yanıtı beklenirken köye ilişkin tüm proje çalışmaları, malzeme seçimi tamamlandı. Projeye 41 ülkenin destek verdiğini belirten Noel Baba Barış Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Karabulut, “Biz burada barış ekonomisine hizmet edeceğiz” dedi.

 

Amaçlarının insanların barış içinde birlikte yaşadığı bir dünyayı kültürel, sportif, sosyal ve inançsal tüm yönleriyle göstereceği bir alanı yaratmak olduğunu dile getiren Karabulut, projede, destek veren ülkelerin geleneksel mimarileriyle hazırlanmış ülke evleri, Noel Baba Müzesi, amfitiyatro, hamam, ibadethaneler, konferans salonu ve alışveriş merkezi gibi üniteler yer alacağını kaydetti.

 

Projenin aynı zamanda Türkiye’yi dünya barışının merkezi yapmak gibi bir iddiayı da ortaya koyduğunu belirten Karabulut, bu kapsamda 15- 16 Kasım 2015 tarihlerinde Antalya’da toplanacak G20 zirvesinin Noel Baba Barış Köyü’nde yapılması için Başbakan Ahmet Davutoğlu’na bir mektup yazdığını söyledi. Karabulut mektubunda zirveye katılacak ülkelerden İngiltere, Kanada, Almanya, İtalya, Rusya, Avustralya ve ABD gibi ülkelerin köy içinde kendi ülkelerinin mimarileriyle düzenlenmiş evlerde kalabilecekleri belirterek, “Zirvenin dünya barışı için inşa edilen bir köyde toplanmasının zirveyi daha etkin kılacağı düşüncesiyle tüm konukları davet ettiğimizi bilgilerinize arz etmek istiyoruz” dedi.