Niğde’de heyelan tehdidindeki 3 köy taşınacak

Niğde’de heyelan tehdidindeki 3 köy taşınacak
16 Şubat 2016 15:59

Niğde’nin Ulukışla İlçesi’ndeki heyelan, sel baskını ve kaya düşmesi tehlikesi altında olan 3 köyün taşınmasına karar verildi.

 

 

 

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Akaycan, taşınma kararının köylülerin başvurusu sonucu alındığını belirterek, “Köyler için inşa edilecek konutların projesi Bakanlığımızca onaylanmıştır” dedi.

 

Toros Dağlarının eteklerindeki Hasangazi, Tekneçukur ve Çanakçı Köyleri’nde yaşayanlar, her yıl köylerine dağlardan kopan kayaların düştüğünü, sel ve heyelan meydana geldiğini belirterek köylerin taşınması için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne başvurdu. Müdürlük yetkilileri de taşımaya yönelik toplu konut projesi hazırlayarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sundu.

 

60 BİN TL’YE YNİ KONUT

 

İl Müdürü Ahmet Akaycan, proje kapsamında yeni konutlar yapılacağını, bunun için de gerekli çalışmalara başladıklarını söyledi. Yeni konutların köy tüzel kişiliğine ait arazi üzerine inşa edileceğini ifade eden Akaycan, “Köyler için inşa edilecek konutların projesi Bakanlığımızca onaylanmıştır. İlk etapta 150 konut yapılacak. Konutlar hak sahiplerine 60 bin TL’ye satılacak ve ilk 2 sene ödemesiz, 120 ay taksitle verilecek” dedi.

 

Vatandaşlar da köylerin bir an önce taşınmasını istediklerini söyledi.

 

 

Kaynak: Adnan ÇELEBİ / ULUKIŞLA(Niğde) , (DHA)