Niğde’de AKP’li Belediye Başkanı, belediye şirketinin yönetiminde de bulunarak huzur hakkı alıyormuş!

Niğde’de AKP’li Belediye Başkanı, belediye şirketinin yönetiminde de bulunarak huzur hakkı alıyormuş!
3 Eylül 2019 09:38

Milyonlarca borcu bulunan Niğde Belediyesi’nde, Belediye başkanı ve AKP’li üyelerin belediye şirketinin yönetiminde de bulunarak huzur hakkı aldığı ortaya çıktı. Niğde Belediyesi Başkanı Emrah Özdemir’in 10 bin 900 lira maaş ve belediye şirketinden de aylık 3 bin 500 lira huzur hakkı aldığı ve yönetimde yer alan AKP’li iki kişinin daha huzur hakkı aldığı kaydedildi.

 

 

Cumhuriyet’ten Hazal Ocak’ın haberine göre Niğde Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Erdal Aydoğan 1 Ağustos’ta belediyeye başvurarak belediye şirketlerini ve şirketlerin yönetim kurulu üyelerinin maaşlarını sordu. Cevap yazısında Niğde Belediyesi Personel Anonim Şirketi’nin taşeron işçilerin kadroya geçmesi amacıyla 29 Mart 2018 tarihinde 20 milyon 25 bin bütçesiyle kurulduğu anlatıldı. Şirket Yönetim Kurulu başkanlığını 5 Nisan’dan beri AKP’li Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir’in yürüttüğü belirtilen yazıda Özdemir’in 10 bin 900 lira belediye ödeneğinin yanında bir de şirketten 3 bin 500 lira huzur hakkı aldığı ifade edildi.

Yazıya göre şirketin başkan vekilliğini 25 Mayıs 2018 – 14 Kasım 2018 tarihleri arasında Aslan Gezici yapmış. Gezici de aylık 3 bin lira huzur hakkı almış. Yani Gezici şirketteki görev süresi boyunca toplam 21 bin lira huzur hakkı aldı. Şu anda ise şirketin başkan vekilliğini Orhan Özbek yürütüyor. Özbek de aylık 3 bin lira huzur hakkı alıyor. Özbek bir önceki dönem belediyede AKP’den meclis üyeliği yaptı.

 

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/siyaset/1561832/Baskanin_maas_carki.html