Nezleli bronşitte pratik çözüm

Nezleli bronşitte pratik çözüm
4 Ocak 2016 14:53

Değerli okuyucular! Yıl Ocak/ 2006 Libya-Tripoli-Tarhuna : Tripoliye 180 km. olan Tarhuna ilçesinde ikamet eden; büyük Zeytin ve üzüm bahçeleri olan ve iyi derecede Türkçe konuşan 78 yaşındaki, Abdüssemih İlmay soydaşımızı ziyaret etmek nasip oldu.

 

 

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

 

Ziyaret esnasında önce soy kütüğünü anlatı ve atalarının Kafkasya’dan 1794 yılında Mersin’nin Toros eteklerine gelip yerleşmişler ve 1861 yılında da, Libya’ya göç ettiklerini anlattı. Dedi Numan kardeş kusura bakma, misafir geldiği zaman, sarımsak yenmez ama, nezleli bronşitten kaynaklanan balgamı sökmem gerekir. Sarımsak reçetesini hazırlarken dikkatlice baktım ve anlamadığım noktaları kendisine sorarak not aldım. Bu reçeteyi, Yüce Türk Milleti ile de paylaşmayı, Cenab-ı Allah bizlere nasip etti.

 

BALGAM SÖKME REÇETE

 

Malzeme: İki baş sarımsak, iki su bardağı süt, bir yemek kaşığı süzme bal. Hazırlanışı: Sarımsak soyulup tahta havanda ezilerek iki su bardağı sütte 15 dakika kısık ateşte kaynatılarak bal ile tatlandırıp sıcak sıcak içilmelidir. Şifası: Nezleli Bronşitten kaynaklanan nefes alma sorununu çözer ve öksürerek balgamın sökülmesini kolaylaştırıp, nefes alma sorunu çözülmüş olur.

ÖNEMLİ UYARI! Sarımsaklı sütü içtikten sonra, hararet başladığı zaman, kesinlikle su ve diğer sıvı maddeler bir buçuk (1,5) saate kadar içilmemelidir! Netice alabilmek için, hararete tahammül edilmelidir. Bu hararet geçicidir.

NOT: şeker hastası olanlar bal kullanmamalıdır.

 

KALORİ YAKMA REÇETESİ

Malzeme: Yarım ceviz büyüklüğünde Taze Zencefil, Yarım Türk kahvesi fincanı sızma Zeytinyağı, 40-50 Gram ağırlığında bir adet sivri veya dolmalık acı biber. Hazırlanışı: Zencefil ve biberi bir su bardağı domates suyu ile beraber mutfak robotunda püre haline getirerek bir kaseye boşaltıp Zeytinyağını ve isteğe bağlı olarak kekik, taze-kuru nane, ve diğer baharatları ilave ederek kahvaltıda ve diğer yemeklerde yiyerek kalori yakmanızı kolaylaştırır.

 

NOT: reçeteleri kullanmadan önce, doktorunuzun görüş ve önerilerini alarak kullanınız.

Allah, cümle Türk İslam alemine emrettiği şekilde, ”sevgi ve cömertlik, göklere çıkabilen tek şeydir.” ahlakından mahrum etmesin diyor. (Abdüssemih . İlmay)

Cümle Vatan şehitlerini, T. C.’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, rahmetle, Gazileri minnetle anar. Hastalara acil şifalar dileriz.

 

HADİS-İ ŞERİFLER

1- Kötü kişiyi anmaz, kötülüğünü söylemezseniz halk nereden bilecek onu? Kötü kişiyi kötülüğü ile anın da halk, ondan çekinsin.

2- Zalim olduğunu bile-bile birisine yardım eden kişi, gerçekten Müslümanlıktan çıkmıştır.

3- Kim bir zalime yardım ederse Cenab-ı Allah, o zalimi ona musallat eder.

4- Bir gün (Sınırda, yahut gerekli yerde) nöbet beklemek, bir ay oruç tutup geceleri ibadetle geçirmekten hayırlıdır.

5- Düşmanla buluşmayı istemeyin, fakat buluşunca da dayanın artık.

6- Savaş, hiledir, hileden ibarettir.

7- Helal rızık aramak, her Müslümana farzdır.

 

KAYNAKÇA: Hz. Muhammed ve Hadisleri. Yazar: Abdulbaki Gölpınarlı Kasım 1964 Okat yayınevi 3 cü baskı

 

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun