Neye uğradıklarını şaşırdılar!

Neye uğradıklarını şaşırdılar!
13 Haziran 2017 15:30

ALANYA Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) 2’nci dönem mezunları için düzenlenen törende patlatılan hava fişekler nedeniyle aralarına öğrencilerin de bulunduğu 9 kişi yaralandı.

 

 
Alanya Belediyesi Açık Hava Tiyatrosu’nda geçen cuma akşamı ALKÜ’nün 2’nci dönem mezunu 1639 öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi. Mezun öğrencilerin kep attığı sırada havai fişek gösterisi yapıldı.

Akademisyen ve velilerin de izlediği tören sırasında atılan havai fişeklerin yere yakın patlaması sonucu Hatice Özlem (25), Mehmet Yücel Sumakoğlu (20), Ayten Sumak, Sevinç Özer (45) ile adı öğrenilemeyen 5 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Olay yerine çağrılan sağlık ekiplerinin müdahale ettiği yaralılar ambulanslarla Alaaddin Keykubat Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülerek tedavi edildi. Yaralılardan Hatice Özlem, Mehmet Yücel Sumakoğlu, Ayten Sumak ve Sevinç Özer’in ortopedi servisinde tedavisi sürerken, hafif yaralanan 5 kişi ise ayakta yapılan tedavinin ardından taburcu edildi.

ÜNİVERSİTE AÇIKLAMA YAPTI

Jandarmanın soruşturma başlattığı olayla ilgili ALKÜ’nün internet sitesinden bir açıklama yapıldı. Açıklamada mezuniyet töreni için bir organizasyon firmasıyla anlaşma yapıldığı, tüm programın organizasyon şirketi tarafından yürütüldüğü kaydedildi. Olayın yargıya intikal ettiğinin belirtildiği açıklamada, “Hafif yaralanan misafirlerimiz gibi üniversite olarak biz de organizasyon firmasından şikayetçi olduk. Sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız. Ayrıca, mezuniyet töreninin ardından yaralanan vatandaşlarımızın sağlık durumları ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde akademisyen hocalarımız tarafından yakından takip edilmekte olup gayet iyi durumdadırlar. Yaralanan vatandaşlarımızı sayın rektörümüz, rektör yardımcımız, genel sekreterimiz ve tıp fakültesi dekanımız ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletmişlerdir” ifadelerine yer verildi.

 
Engin ANAK/ ALANYA(Antalya), (DHA) –