Network Marketing Ne Demek?

Network Marketing Ne Demek?
15 Aralık 2018 11:19

Network Marketing, bir firmanın ürünlerinin direk yada endirekt olarak referans satışı yoluyla fabrikadan tüketiciye eriştirilmesini sağlayan pazarlama yoludur. Kaliteli ürünlerin tavsiye yoluyla müşteriye eriştirilmesine aracı olarak, bir hayli insanın ek gelir kazandığı iş fırsatına network marketing denir.Takriben seksen senelik bir endüstri olmakla birlikte bilhassa internetin hayatımızda bulunmasıyla, her yıl katlanarak büyümekte ve gün geçtikçe bilinilirliği artmaktadır.

 

Network Marketing Türkiye’de Nasıl İşliyor?

 

Ülkemizde de bilhassa gençler, hane hanımları ve ek gelir fırsatı arayanlar tarafından seçenek edilmekte olan bu sektör, ekonomik çalkantıların olduğu son senelerde bir çok insanı cezbetmiştir.Bu sebeple Türkiye’de takriben 3 milyon kişinin bu sektörden yarar sağladığını söyleyebiliriz. Dogrudan Satış Federasyonu 2017 verilerine göre, dünyada %6 büyüyen Network Marketing, Türkiye’de de %17 büyümüştür! Türkiye’de her sektörde olduğu gibi network marketing firmalarının da kötü amaçla kurulanları vardır. Bu yüzden tecrübeli kişilerin yazdığı kaynakları ayrıntılı bir şekilde incelemek gerekir.

 

Network Marketing için Güvenilir Kaynak Nedir?

 

Birçok kişiye fayda sağlayan Network Marketing, kısa yoldan ve emeksiz para kazanmak isteyen insanların yanlış tanıtımları veya beklentilerinden dolayı, ne yazık ki yıllarca bir hayli önyargıya ve insanların mağdur olmasına kapı aralamıştır. Bu ticaretin parçası olmak isteyen girişimcilerin, doğru beklentiyle ve şuurla network marketing’e başlamaları, mağduriyeti azaltmaktadır. Tabiki bunun için Network Marketing’i doğru anlamak ve eğitim çok ehemmiyetlidir.Bu endustri ile ilgili deneyimi ve bilgisi olan ahlaklı çalışan insanlar da yalnızca kendi organizasyonlarına eğitimler verdikleri için ,bunun dışında kalan insanların doğru bilgiye erişmesi pek mumkun olmuyor. Özellikle yeni başlayanlar veya başlamayı düşünen girişimciler için Türkiye’de tarafsız, pozitif, eğitici bir network platformu maalesef yoktu. İşte burada networkokulu.net bu yaraya parmak basıyor aslında. Bu ticaretin kaidelerini, etik değerlerini, avantajlarını insanlara anlatabilmek, enerji vermek, suallerine yanıt bulmalarına yardımcı olmak için, hangi firmadan olursa olsun, hangi takımda olursa olsun ticaretini ahlaklı, sürdürülebilir yapmaya çalışan Turkiye’deki network  girişimcilerine yardımcı olmayı amaçlıyor. Tamamiyle tarafsız ve bağımsız bir network marketing platformu olan networkokulu.net’te hergün kendinizi ve organizasyonunuzu geliştirebileceğiniz şahsi gelişim, sıhhatli hayat, pazarlama, network marketing yazıları ve ipuçları ile ilgili bir hayli muhteva bulabilirsiniz. Ayrı olarak sualler bölümünden network marketing konusunda suallerinizi sorabilir veya başkalarının suallerine cevaplayabilirsiniz.