Necdet Özel, 23 Nisan törenlerine 2 yıldır katılmıyor

Necdet Özel, 23 Nisan törenlerine 2 yıldır katılmıyor
23 Nisan 2014 12:40

Geçtiğimiz yıl 23 Nisan törenlerine katılamayan Necdet Özel, bu yıl da yurt dışı ziyaretleri nedeniyle törenlerdeki yerini alamayacak.

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerinde bu yıl Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel sürprizi yaşanacak. Org. Özel, 23 Nisan’da Meclis’te düzenlenecek özel oturuma ve akşam verilecek resepsiyona katılmayacak.

 

25 NİSAN’DA TÜRKİYE’YE DÖNECEK

 

Org. Özel’in resmi temaslarda bulunmak üzere Türkmenistan ardından da Kırgızistan’da olacağı ve 25 Nisan Cuma günü Türkiye’ye döneceği öğrenildi. Meclis’teki özel oturumda ve akşam verilecek Meclis Resepsiyonu’nda Org. Özel’i vekaleten Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Hulusi Akar temsil edecek.

 

GEÇTİĞİMİZ YIL DA KATILMAMIŞTI

 

Org. Akar’ın yanı sıra Deniz Kuvvetleri Komutanı Ora. Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Akın Öztürk ile Jandarma Genel Komutanı Org. Servet Yörük’ün de resepsiyonda hazır bulunacağı öğrenildi. Org. Özel, geçen yıl Meclis’teki 23 Nisan törenlerine de babası Seyfettin Özel’in hayatını kaybetmesi nedeniyle katılamamıştı.

 

BDP’LİLERLE BİRARAYA GELECEKLER Mİ?

 

2007 seçimlerinden bu yana terör örgütü PKK’yı desteklediği gerekçesi ile BDP’yi boykot etmek amacıyla Meclis’teki 23 Nisan resepsiyonlarına katılmayan askerler, bu boykotu geçen yıl bitirmişti. TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in evsahipliğinde geçen yıl Meclis’te verilen resepsiyona, babasını kaybeden Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel katılmazken kuvvet komutanları tam kadro katılmıştı. Ancak komutanlar, resepsiyonda, BDP’lilerle biraraya gelmemişti. Komutanlar 2012 yılında da Meclis’teki özel oturum ve resepsiyona eşsiz katılmıştı. Ancak 2012 yılındaki boykot bozma kararının ardında BDP’li vekillerin tutuklu vekilleri protesto etmek amacıyla Meclis’teki programlara katılmaması etkili olmuştu. Geçen yıl BDP’lilerle biraraya gelmeyen komutanların bugün gerçekleşecek resepsiyonda BDP’lilerle biraraya gelip gelmeyeceği ise merak konusu oldu.