Necati Yılmaz’dan ‘Atatürk portresi’ açıklaması: Bu konuda savunma yapmayı kendime zul sayarım

Necati Yılmaz’dan ‘Atatürk portresi’ açıklaması: Bu konuda savunma yapmayı kendime zul sayarım
8 Şubat 2016 17:34

Aylin Nazlıaka’nın belirttiği kişinin kendisi olduğunu söyleyen Yılmaz, portreyi indirdiği iddialarını kesin bir dille yalanladı.

 

 
Kesin ihraç istemiyle disip kurulan sevk edilen CHP Ankara milletvekili Aylin Nazlıaka’nın “Atatürk portresini indirdi” diye kast ettiği ismin CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz olduğu ortaya çıktı. Tartışmalara konu olan ismin kendisi olduğunu belirten Yılmaz, portreyi indirdiği iddialarını ise kesin bir dille yalanladı. Yılmaz’ın portreyi indirmediğine dair tutanak tutturarak Meclis personelinden “Duvara monteli resim üzerinde işlem yapılmamıştır” belgesi aldığı belirtildi.

 

 

YILMAZ’DAN İLK AÇIKLAMA

 

 

Yılmaz konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaparak, “Parti Meclisi bu olayın kesinlikle yaşanmadığına, asılsız ve gerçek dışı bir iddia olduğuna karar vermiş ve kamuoyuna resmi açıklamasını yapmıştır. Dün gerçekleştirilen Parti Meclisi’nde konuşulan ve basına yansıyan hususları tekrara ihtiyaç duymuyorum ” dedi.

 

 

“BU KONUDA SAVUNMA YAPMAYI KENDİME ZUL SAYARIM”

 

 

“Türkiye’nin içinden geçtiği bu ağır ve zor süreçte çözümün tek adresi olan partimin vazgeçilmezimiz olan Mustafa Kemal Atatürk üzerinden daha fazla tartışılmasına izin veren bir anlayış içinde olmayacağım” diyen Yılmaz, yaklaşık bir haftalık süreçte Nazlıaka’nın çalışma odasına geldiği ile ilgili belge ve bilgileri paylaştığını belirterek, “Bu topraklardaki laikliğin, aydınlanmanın, devrimin ve yeniliğin adı Mustafa Kemal Atatürk’tür.

 
Ben bu kavramları Atatürk üzerinden tanırım. 100 yılın en büyük devrimcisi olarak Atatürk’ü görürüm. Bu konu ile ilgili savunma yapmayı kendime zul görürüm, kendime inkar sayarım. Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nun da sürekli söylediği sözü burada tekrar etmek isterim: ‘Sen doğru dur, eğri belasını bulur’ açıklamasını yaptı.

 

yilmazalt