NBA TARİHİNİN AKIL ALMAZ REKORLARI

NBA TARİHİNİN AKIL ALMAZ REKORLARI
23 Aralık 2020 15:33

NBA, Amerika Birleşik Devletleri’nde kurulmuş profesyonel basketbol ligi organizasyonu olarak bilinir. Tüm dünyada büyük ilgi ve heyecanla en çok izlenen spor organizasyonlarından biridir. Bu büyük basketbol ligi organizasyonu bulundurduğu efsanevi oyuncuları ve takımları ile  akıl almaz rekorlara şahitlik etmiştir.

 

  1. NBA tarihinin en uzun maçı Indianapolis Olympians – Rochester Royals

 

1951 yılında Indianapolis Olympians ve Rochester Royals arasında oynanan bu maç nba tarihinin en uzun maçı olarak kayıtlara geçmiştir.  6 uzatma ile oynanan bu maç 75-73 skor ile İndianapolis’ in galibiyeti ile sonuçlanmıştır.

 

  1. Bir sezon içerisinde en çok maç oynayan oyuncu

 

Nba tarihinde bir sezon içerisinde en çok maçta oynayan oyuncu Walt Bellamy ’dir. 1968 -1969 sezonunda New York Knicks formasıyla 35 maça çıkan Walt Bellamy daha sonra sezon ortasında Detroit Pistons takımına geçmiştir ve bu takımın formasıyla 53 maça çıkmıştır. Toplamda 88 maça çıkan Walt Bellamy, Nba tarihinin bir sezonda en çok maça çıkan oyuncusu olmuştur.

 

  1. Bir maçta en çok sayı yapan oyuncu

 

1962 yılında Philadelphia Warriors – New York Knicks müsabakasında attığı 100 sayı ile Philadelphia Warriors ’ın 169-147’lik skor ile elde ettiği galibiyete büyük katkıda bulunan Wilt Chamberlain NBA tarihinin bir maçta en çok sayı yapan oyuncusu ünvanını kazanmıştır.

 

  1. Bir sezon içerisinde en çok faul yapan oyuncu

 

1983-1984 sezonu New Jersey Nets forması ile kariyerine devam eden Darrly Dawkins, bir sezonda tam 386 faul yaptı.  Yaptığı fauller ile bir sezonda en çok faul yapan oyuncu olarak NBA tarihinde rekor kırdı.

 

  1. Bir maçta en çok üçlük isabet ettiren oyuncu

 

Aslında bu rekoru iki kişi paylaşıyor. Kobe Bryant ve Donnell Marshall. Los Angeles Lakers forması ile Seattle SuperSonic maçında 45 sayı kazandıran Kobe Bryant 18 üçlük denemesinde 12 üçlük isabeti olmuştur. Donnell Marshall ise Toronto Raptors forması ile Philadelphia 76ers  maçında 19 üçlük denemesinden 12 üçlük isabet ettirerek takımına sayı getirmiştir. Bir maçta 12 üçlük isabeti yaparak Kobe Bryant ve Donnell Marshall NBA tarihinde bir maçta en çok üçlük isabet ettiren oyuncular olarak tarihe geçmişlerdir.

 

Siz de efsane rekorlara şahitlik edebileceğiniz basketbol, futbol, voleybol ve tüm diğer spor branşlarına ait liglerde canlı skor bilgilerine Türkiye’nin yasal bahis sitesi  Oley.com’dan ulaşabilirsiniz.