NATO’daki skandalla ilgili subay ordudan atıldı!

NATO’daki skandalla ilgili subay ordudan atıldı!
17 Kasım 2017 15:45

NTV’nin haberine göre NATO, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef tahtası olarak gösteren subayın ordudan atıldığını, Mustafa Kemal Atatürk’ü seçen kişinin de teknisyen olduğunu açıkladı.

 

 

NTV’nin aktardığına göre, 8-17 Kasım tarihleri arasında Norveç’te gerçekleşen NATO tatbikatında Atatürk ve Erdoğan’ın hedef gösterilmesi sonrasında NATO’dan açıklama geldi. NATO, tatbikatta Atatürk ve Erdoğan’ın hedef gösterilmesiyle ilgili olarak bir teknisyen ve subayın ordudan atıldığını açıkladı.

 

 

Norveç basınında yer alan habere göre organizasyonun planlanmasının sorumlusu olarak NATO gösterilirken Norveç’in sadece ev sahipliği yaptığı belirtildi. Norveç Savunma Bakanlığı, basına bir açıklama yapmazken, “Bu bir NATO tatbikatı dolayısıyla yorum yapamayız” ifadesi kullanıldı.

 

 

ATATÜRK FOTOĞRAFINI İNTERNETTEN BULMUŞ

 

 

Açıklamaya göre, teknisyen tatbikatta düşman saflarını temsil etmek için internette bulduğu Atatürk fotoğrafını kullandı. Tatbikat esnasında Türk subaylarının olayı tespit etmesi sonrasında teknisyenin görevine son verildi.

 

 

BİR İHRAÇ DAHA

 

 

İkinci olayda ise NATO içindeki sosyal medya paylaşım sitesinde Erdoğan adına açılan sahte hesapta NATO aleyhine paylaşımlarda bulunuldu. NATO’nun Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndaki Türk subayların tespiti sonrasında sahte hesap açan kişinin Türk kökenli bir Norveç subayı olduğu ortaya çıktı. Söz konusu subay ordudan atıldı.

 

 

NATO ÖZÜR MEKTUBU YAYIMLADI

 

 

Norveç’teki Ortak Harp Merkezi Komutanlığı tatbikatta yaşanan skandallarla ilgili özür mektubu yayınladı.