NATO: Türkiye’nin güvenliğini koruma hakkı var

NATO: Türkiye’nin güvenliğini koruma hakkı var
23 Ocak 2018 22:44

NATO Genel Sekreter Yardımcısı Rose Gottemoeller, Türkiye’nin güvenliğini koruma hakkı olduğunu ancak Afrin harekatı sırasında tehditlere orantılı yanıt verilmesi gerektiğini söyledi.

 

 

 

Türkiye ziyareti sırasında Ankara’da NTV’ye açıklamalarda bulunan Gottemoeller, “Türkiye, sınırlarında terör tehdidiyle en sık karşı karşıya kalan ülke ve bu korkunç tehditle mücadele ediyor. Suriye’deki Kürt silahlı oluşumlarından endişe duymak için meşru gerekçeler mevcut. Ancak tehditler ve bunlara verilen yanıtlar arasında dengeyi korumak gerekiyor” ifadelerini kullandı.

 

 

‘Üyeler arasında bazen anlaşmazlıklar olabiliyor’

 

 

Gottemoeller, Suriye’deki Kürt silahlı oluşumlarına silah sevkiyatı nedeniyle Türkiye ve ABD arasında yaşanan gerilimi de değerlendirdi.

Gottemoeller, “NATO, büyük bir aile ve üyeleri arasında bazen anlaşmazlıklar oluyor. Türkiye NATO için çok önemli ve İttifak’ın en eski üyelerinden biri. Üyelerimiz arasındaki tartışmaların çözülmesine bir aile olarak yardım edebiliriz. NATO müzakere masasında olacak ve Türkiye bu konuyu gündeme getirebilir” diye konuştu.

Öte yandan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la sürekli iletişim halinde olduğunu kaydeden Gottemoeller, Stoltenberg’in Erdoğan’la yaptığı görüşmelerden memnun olduğunu aktardı.

 

 

Fotoğraf: © AFP 2018/ VLADIMIR SIMICEK