Natalya Türkiye’ye dava açıyor

Natalya Türkiye’ye dava açıyor
3 Ağustos 2015 13:27

Kırım Başsavcısı Natalya Poklonskaya Türkiye’ye dava açmaya hazırlanıyor.

 

 

Kırım Tatarları Ankara’da toplandı. Hükümetin de destek verdiği ve Başbakan yardımcısı Numan Kurtulmuş’un da katıldığı toplantıda ”Kırım-Tatar Cumhuriyeti” kurulması konusunda fikir birliğine varıldı.

 

 

Bu toplantı, “dünyanın en güzel savcısı” olarak ünlenen ve Rusya Devlet Başkanı Putin’ın General rütbesi verdiği Kırım Başsavcısı Natalya Poklonskaya’yı da harekete geçirdi. Poklonskaya, Ankara’daki toplantıda, Rusya karşıtı yalanların ortaya atıldığını öne sürerek toplantıya katılan Kırım ve Ukrayna vatandaşlarıyla ilgili soruşturma açtı.

 

 

Ankara Bilkent Otel ve Konferans Merkezi’nde hafta sonu düzenlenen kongreye, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kırım Tatarları lideri Mustafa Cemil Kırımoğlu, Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Rifat Çubarov, TBMM Başkan Vekili Naci Bostancı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Kudret Bülbül, Ukrayna Dışişleri Bakanı Pavlo Klimkin, siyasi parti temsilcileri, çeşitli ülkelerin Ankara’daki diplomatik misyon temsilcileri ve diğer davetliler katılmıştı.

 

 

Kongrenin açılışında konuşan Kırımoğlu, Kırım halkının Sovyetler’in ardından birtakım haklarını elde etmeye başlamışken yeniden işgal altında kaldığını belirterek, Rusya’nın uluslararası hukuku hiçe sayarak, topraklarını ilhak ettiğini öne sürdü. Kırımoğlu, Rusya’nın Gürcistan’a karşı tutumundan gerekli derslerin çıkarılmadığını kaydederek, “Maalesef günümüzde yaşananlar da bunun devamı niteliğindedir” dedi.