Nasuh Mahruki: Asıl İzmir ve İstanbul depremi bunun bin katı olabilir

Nasuh Mahruki: Asıl İzmir ve İstanbul depremi bunun bin katı olabilir
4 Kasım 2020 09:16

AKUT Vakfı Başkanı Nasuh Mahruki İzmir depremiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Mahruki “Asıl İzmir ve İstanbul depremi bunun bin katı olabilir. İzmir depremi alarm zillerini çaldırmalı” dedi.

 

 
Akut Vakfı Başkanı Nasuh Mahruki enkazdan 91. saat sonunda sağ çıkartılan Ayda ile ilgili çok büyük heyecan duyduğunu ifade etti. “Depremlerde saatlere takılmamak gerek” diyen Mahruki, kurtarma ekiplerinin hızlı ve etkin çalışarak sonuç elde ettiğini söyledi.

 

“Asıl İzmir ve İstanbul depremi bunun bin katı olabilir”

 
Çok sayıda kurtarma ekibinin olmasının verimliliği arttırdığının altını çizen Nasuh Mahruki, enkaz altından çıkarılan vatandaşlar ile ilgili heyecan duyup rehavete kapılmamak gerektiğini söyledi. İstanbul ve İzmir merkezli gerçekleşecek depremlerin şiddetinin bunun yaklaşık bin katı olacağını ifade eden Mahruki “Şu an bir enkaza 500 kişi düşüyor ama İstanbul ve İzmir depreminde böyle bir lüksümüz olmayacak” dedi. İstanbul’daki nüfus yoğunluğu sebebiyle Gölcük depreminin yarattığı hasardan çok daha fazla kayıplar verilebileceğini ifade eden Nasuh Mahruki hükümeti acil önlem almaya çağırdı. “İzmir depreminden ders çıkarmamız lazım. İşimizi mucizelere bırakamayız” dedi.