NASA’nın ileteceği soruna çözüm bulmak için Mars Kampı’na katılmak isteyenler..! Acele edin

NASA’nın ileteceği soruna çözüm bulmak için Mars Kampı’na katılmak isteyenler..! Acele edin
17 Ekim 2019 10:50

NASA tarafından 2012 yılından bu yana düzenlenen Space Apps Challenge aynı anda 100’den fazla ülkede düzenlenen bir etkinlik. (https://www.spaceappschallenge.org)

 
Amacı, yaratıcılığı yetenekle birleştiren beyinlere ulaşmak olan bu etkinlik aslında küresel ölçekte bir “hackathon”. Yani sorunları bilinen yollarla değil, farklı ve yenilikçi yöntemler geliştirerek çözmeye çalışmak.

 
NASA tarafından belirlenen uzay, çevre ya da insanlığın gelişimine ilişkin büyük problemlerin çözülmesinde, yerel ölçekte küçük ekipler 2 gün süresince çalışıyor ve belirlenen soruna ilişkin fikir, çözüm üretiyorlar. Tasarlanan bu çözümler, yerel jüri tarafından değerlendiriliyor ve her şehrin birincisi Nisan ayında ABD’de düzenlenen şehirler arası yarışmaya katılıyor. Space Apps’in Ankara ayağı bu yıl 19-20 Ekim tarihleri arasında ODTÜ Genç Girişimciler Topluluğu tarafından düzenleniyor.

 
Space Apps katılımcısı olmak için mühendis, yazılımcı, astrofizikçi ya da herhangi bir uzmanlık alanına sahip olmak gerekmiyor. Yaratıcılığın peşindeki herkes katılabiliyor.

 

mars2

Mars Kampı Space Apps Ekibi: Gelecek Araştırmaları Enstitüsü olarak ODTÜ ile çok sayıda proje gerçekleştiriyoruz. ODTÜ GGT de Mars Kampı’na katılan genç arkadaşlarımızın Space App’te fark yaratacaklarına inandığı için onları bu
etkinliğe davet ediyor.

 
Mars Kampı ekibi, Murat Şen liderliğinde ve ODTÜ ve Hacettepe’den sadece Mars kampı ekibine yardımcı olmak için katılacak mentörleri ile birlikte bu etkinlikte yer alabilecekler. Mars Kampı Space Apps ekibi için bir yaş sınırlaması yok. NASA’nın ileteceği soruna hep birlikte çözüm arayacaklar.

 

 

Yer ve Zaman: 19 Ekim Cumartesi günü 8:30’da başlayacak olan Space Apps, pazar günü 18:00’de sona erecek. Mars Kampı Space Apps ekibinin çalışma temposu ve süresi diğer Mars Kampı etkinliklerimizdekine benzer şekilde gerçekleşecek. Bilimsel temelde tasarlanmış, yaratıcılığı önceliklendiren, çok yoğun olmayan, çok uzun süre çalışmayı gerektirmeyen ancak birlikte çalışmayı gerektiren modelde bir çalışması. Etkinlik Eskişehir yolunda, Mahall’in yanındaki BTK Binasında gerçekleştirilecek ve 500’e yakın katılımcı bekleniyor.

 
Katılım için: Mars Kampı Space Apps ekibi 6 kişiden oluşacak. Bu nedenle sizden hemen haber bekliyoruz. Ekibe katılım ücreti 200 TL ve bu ücret Mars Kampı ekibinin mentörleri olacak ODTÜ ve Hacettepeli ağabey ve ablalarına aktarılacak.

 
Katılım için kayıt gerekiyor

[email protected]

mars