Mutluluğun sırrı genital estetik

Mutluluğun sırrı genital estetik
12 Aralık 2018 12:18

Kadınlarımızda doğum ve hormon kaynaklı değişimlerin yanı sıra ilerleyen yaşla beraber cinsel hayatlarında değişim görmektedirler. Gelişen teknoloji ve tıbbi yenilikler sayesinde, kusurlu olduğu düşünülen bölgelerin başarılı bir şekilde düzeltilmesi yapılmaktadır. Genital estetik, sadece güzel hissetmek için değil, cinsel işlev bozukluklarının düzeltilmesinde de uygulanmaktadır.

 

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı, Op. Dr.Uzay Yıldırım; estetik operasyonların, genellikle dış görünümün düzeltme amacı ile uygulansa da, görünenden ayrı olarak fonksiyonel ve psikolojik mağduriyetlerin giderilmesi adına da yaptırıldığını ve günümüzde bu operasyonların büyük bir artış gösterdiğini söyledi. Çoğunlukla vajina elastikiyetinin kaybolmasına bağlı olarak, cinsel ilişkiden zevk alamama sorunlarının da, genital estetik ile giderilebileceğini belirtti.

 

Ergenlik döneminde koyulaşabilen genital bölge,  hormonal değişikliklerle birlikte, iç dudaklarda büyüme ve sarkma problemi görülmektedir. Hamilelik ve doğum sonrasında vajina’da genişleme, dış bölgede renk değişikliği ve iç dudaklarda koyulaşma, sarkma görülebilmektedir. Menopoza girilmesiyle birlikte, dış dudaklardaki bağ ve yağ dokusu azalmakta, dolgunluğunu kaybetmekte ve buruşuk bir görünüm almaktadır. Çoğunlukla bu dönemde vajinal kuruluk ve idrar kaçırma şikâyetleri görülmektedir.

3

GENİTAL ESTETİK NEDEN UYGULANIR?

-Kadınlarda doğum sonrası vajinanın yapısal olarak elastikiyetini kaybetmesi nedeniyle genital estetik uygulanmaktadır.

-Kimi kadınlarda, doğuştan küçük dudakların asimetrisi farklılık gösteriyorsa estetik yapılmaktadır.

-Yapısal deformasyon olan, dış dudakların büyük olması gibi hallerde, estetik operasyon yapılmaktadır.

-Doğum sonrası vajinanın uğradığı deformasyon veya vajinaya uygulanan kesi sebebiyle cinsel ilişki bozukluklarının giderilmesi için vajina estetiği uygulanabilmektedir.

-İdrar kesesi ve rektumda ortaya çıkan sarkmalar, cinsel işlev bozukluğu ve idrar kaçırma sorunlarına yol açabilmektedir. Bu gibi sıkıntıların tedavi edilmesi amacı ile uygulanan Genital Estetik Ankara ve diğer illerimizde yapılabilmektedir.

Genital Estetik Uygulamaları Nelerdir?
-Labioplasti: İç ve dış dudaklarda değişim yapılan estetik operasyondur.

-Klitoral hudoplasti: Klitoris Üzerindeki katlanmaları düzeltme operasyonlarıdır.

-Vajinoplasti: Ameliyatla vajina daraltma işlemidir.

-Lazer yardımıyla genital bölge beyazlatma işlemleri

-G spot augmentasyon: G noktası büyütme işlemidir.

-Vajinal rejuvenasyon: Lazerle vajina yenileme, sıkılaştırma işlemidir.

-Lazer yardımıyla genital bölge sıkılaştırma

– Radyofrekans kullanılara vajina ve dış genital bölgede yenilenme

-Büyük dudaklara dolgu veya küçültülmesi işlemi

-Himenoplasti: Kızlık zarı onarımı işlemidir

-Vajina içinde cilt katlantısı oluşturma operasonu

-Venüs tepesi estetik uygulaması

gibi şekillerde genital estetik uygulaması yapılmaktadır.

Genital Estetiğin Avantajları Nelerdir?

-Cinsel ilişki sırasında yaşanan problemlerden kurtulmakla birlikte, vajina sıkılaşması sayesinde ilişkiden alınan haz artacak ve mutlu bir ilişki sağlanacaktır.

-Kişinin kendine olan özgüveni artmakla birlikte daha mutlu bir şekilde hayatına devam edebilmektedir.

-Cinsel ilişki esnasında yaşanan sorunlar ortadan kalkacağı için utanç duygusu olmadan daha rahat olunacaktır.

-Genital bölge için hastalıklar en aza indirgenecektir.

 

Lazerle Vajina Daraltma

 

Lazer uygulamasıyla vajina daraltma, bu teknoloji yardımıyla esnekliğini kaybetmiş vajinanın destek dokusunun tekrardan canlandırılarak sıkılaştırması uygulamasıdır. Bu uygulama vajinanın altındaki destek dokunun gelişme, küçültme ve sıkılaşmasını sağlar. Genellikle doğum sonrası ve ilerleyen yaş sebebi ile vajinadaki destek doku gevşemektedir. Bunun sonucunda cinsel ilişkide hissizlik ve cinsel soğukluğa yol açar. Bu gevşeme bir süre sonra idrar kaçırmaya ve mesane desteğinin kaymasına sebep olmaktadır.

4

 

Lazerle Vajina Daraltma işleminde ana amaç, vajinanın sıkılaşmasını sağlayarak çiftlerde cinsel haz ve doyumu arttırmak, idrar kaçırma problemini gidermek, genital bölgenin estetik görüntüsünü iyileştirmek, ilişki esnasında ağrıyı gidermek ve vajinal enfeksiyonları minimuma indirgemek sebebiyle uygulanmaktadır.

 
Lazerle Vajina Daraltma İşlemi Nasıl Yapılmaktadır?
Bu uygulama jinekolojik muayene masasında yatış pozisyonunda yapılarak, ortalama 30 dakika kadar sürmektedir. Operasyon tamamen ağrısız olduğu için anestezi gereksinimi yoktur. Vajinada ufak bir batma ve ısı artışı dışında bir sıkıntı oluşmaz. Herhangi bir kesi yapılmadığı için kanama ve enfeksiyon gibi riskler de bulunmaz.
Uygulama esnasında vajina içine lazer prob’ u yerleştirilerek, vajinanın tüm duvarları taranmaktadır. Lazer ışığı ile vajinanın tamamı hem enine hem de boyuna taranarak, sıkılaşma etkisi, vajinanın tamamına yayılır. Lazerle Vajina Daraltma işlemi sonrasında hemen veya 1 gün sonrasında günlük rutinlerinize geri dönebiliyorsunuz. Herhangi bir istirahat’a gerek duyulmamakla birlikte, aynı gün banyo yapmanız da sorun olmamaktadır. İşlemden 1 hafta sonra cinsel aktivitelerinize devam edebilmektesiniz. İşlem sonrasında hafif pembemsi, sulu akıntınız olabilmekle birlikte vajina içerisinde hafif şekilde yanma da hissedilebilir. İlaçlarınızı düzgün ve aksatmadan kullanmanız şikâyetlerinizi hafifletecektir.