Mutfak dolabı seçerken mutfağın şekline de dikkat edin!

Mutfak dolabı seçerken mutfağın şekline de dikkat edin!
12 Haziran 2020 15:30

Mutfak dolabı seçerken mutfağın şekline, büyüklüğüne, kullanılacak mutfak eşyaları için yeterli depolama alanı olup olmadığına dikkat edilmelidir. Her mutfak için çeşitli yükseklik ve derinliğe sahip  hazır mutfak dolapları, tabak takımınızı, bardaklarınızı, tencere-tavalarınızı ve daha birçok mutfak araç gerecini depo etmelidir.

 

Mutfak dolabı seçiminde dikkat edilmesi gereken hususların başında mutfak dolabının rengi gelir. Kullanılacak renklerin belli bir amacı olduğu gibi sizin tarzınızı, zevkinizi yansıtacak en önemli unsurlardan birisidir. Özellikle küçük mahallerin daha büyük, geniş ve ferah gözükmesi için beyaz renk sıklıkla tercih edilir. Beyaz renk insan algısında mekanın daha büyük gözüktüğü algısını verir. Ayrıca mutfak daha temiz ve aydınlık gözükür.

 

Beyaz renk popüler bir renk olmasına karşın pek çok insan bu rengi sıkıcı bulabilir. Beyaz renk haricinde yeşil, mavi, sarı, kahverengi gibi farklı renklerdeki modellere santiyede.com sitemizden göz atabilirsiniz. Evinizde kullanmak istediğiniz modelle ilgili iyi bir tasarım fikri verebilir.

Renk olarak iki farklı renkte kullanılabilir. Alt dolap rengi ile duvara monte edilen üst dolap rengi farklı olabilir.

 

Mutfak dolabı modelleri arasında tavana kadar tam boy olanlarda tercih edilebilir. Özellikle küçük mutfaklarda depolama alanı kısıtlı olduğu için bütün alanı değerlendirmek gerekebilir. Klasik mutfak dolap üstlerinde bir miktar boşluk olmaktadır. Bu boşluk dolap depolama alanı olarak kullanılabilir.

Diğer bir konu ise dolapların kapaklarını cam kapak olarak  kullanmaktır. Cam kapak modern bir görünüm verebilir. Ayrıca göz önünde olmasını istediğiniz mutfak eşyalarını sergileyebilirsiniz.

Açık raf modelleri seçeneği ile özellikte ufak mutfakların daha geniş gözükmesini sağlayabilirsiniz. Duvara monte edilecek klasik dolap yerine raf sistemi mutfağı hem daha şık hem de daha geniş gösterecektir.

Mutfak dolaplarında çekmece sisteminin olması kullanım kolaylığı sağlayacaktır. Arkasına ulaşmak için mücadele ettiğiniz derin dolaplarınız varsa bunların yerine çekmece kullanmak daha pratik olacaktır. Normal dolap sisteminde mutfak eşyaları düzensiz bir halde bulunabiliyor. Bazen aradığınız bir eşyayı bulamıyor bile olabilirsiniz. Derin dolaplar büyük mutfak eşyalarını saklamak için iyi bir çözüm olsa da pratik kullanım sağlamadığı için çekmece daha mantıklı gözüküyor.

Aksesuar seçimi ve ankastre dolap seçenekleri ve daha fazlası için santiyede.com sitemizi ziyaret edebilirsiniz.