Mutfak Dekorasyonu

Mutfak Dekorasyonu
15 Haziran 2020 13:32

Mutfaklar yemek yapmanın, yemek yemenin yanı sıra orta çağdan beri; ailenin toplanmasını, sosyalleşmeyi, hatta konukların ağırlanmasını sağlamaktadır. Ayrıca daha eski dönemlerde ısınma ihtiyaçlarını gidermek için kullanılan alan olarak da tasarlanmıştır. Özellikle bizim ülkemizde mutfak kültürü çok popülerdir. Uzun saatlerimizi mutfakta yemek yaparak, yemek yiyerek geçirdiğimiz için mutfak dekorasyonu oldukça kullanışlı ve ferah bir yapıda olmalıdır. Mutfaklar evin diğer bölümlerine göre daha aktif bir yapıdadır ve hareketlidir bu sebeple de mutfakta fonksiyonelliği ve ergonomiyi sağlamak önemlidir.

 

 

Mutfak Dolabı

Mutfak dekorasyonu için dekor blog renk seçimlerine çok önem vermektedir. Çünkü mutfak dolapları için renk seçimi çok kritiktir. Eğer mutfağınızda daha ferah, huzur verici bir ortam yaratmak istiyorsanız mutfak dolabınızı daha açık tonlarda seçmelisiniz. Özellikle de mutfağınız çok büyük değilse açık tonlar mutfağınızı daha geniş gösterecektir. Bu genişlik sayesinde ayrıca daha ferah bir görünüm de elde etmiş olacaksınız. Bunların yanı sıra daha aydınlık bir ortam da yakalayacaksınızdır. Beyaz ve bej renkler size fazla sade geliyorsa ahşap ya da vizon tonlarını tercih edebilirsiniz. Eğer mutfağınız kısmen daha büyük ise koyu tonları da kullanabilirsiniz. Özellikle siyah, gri ya diğer koyu renkler mutfağınızın daha iddialı bir görünüme kavuşmasını sağlayacaktır.

Mutfak dekorasyonu için mutfak dolabı seçmeden bir diğer dikkat etmeniz gereken husus ise fonksiyonellik ve genişliktir. Mutfak dolaplarının içerisinde yer alan çekmece ve bölmeler daha kullanışlı olmaktadır. Eğer mutfağınızın boyutu çok büyük değilse mümkün olduğunca daha geniş hazneli ve sık bölmeli mutfak dolapları tercih ediniz. Ancak elbette ki genişlik tek kural değildir. Geniş olmasının yanında malzemelerin de dayanıklı olması gerekmektedir. Raf ve dolapların, nesneleri rahatlıkla taşıyabilecek kuvvette olmasına dikkat etmelisiniz. Örneğin MDF adı verilen mutfak dolapları hem çok kullanışlı hem de oldukça dayanıklıdır. Sunta dolaplar genellikle güven vermez ve çok tercih edilmez. Laminant mutfak dolapları da en az MDF kadar dayanıklı ve şıktır.

Mutfak Masası

Mutfak masası seçimi mutfak dekorasyonu nun başarısını, bütünlüğünü belirleyen önemli bir tamamlayıcıdır. Masa tercihi yaparken en dikkat etmeniz gereken nokta mutfağınızın boyutu olacaktır. Eğer mutfağınız çok büyük değilse ya da aile nüfusunuz çok kalabalık değilse daha küçük bir masa seçimi daha rasyonel olacaktır. Ayrıca mutfak masası seçerken mutfağınızın genel dekorasyonunu göz önünde bulundurmalısınız. Mutfağınızın genel tonlarına ve tarzına uygun nitelikte bir masa seçmelisiniz. Eğer mutfağınız küçükse ve daha fazla alan yaratmak istiyorsanız katlanabilir masaları tercih edebilirsiniz. Kullanmadığınız sırada bu sayede mutfağınız daha geniş bir alan sağlayacaktır. Eğer mutfağınızın büyüklüğü gayet idealse dikdörtgen biçimli masalar birinci önceliğiniz olmalıdır. Çünkü en kullanışlı masa biçimi dikdörtgen yapılı masalardır. Ayrıca mutfak masaları çabuk kirlenebilir olduğundan rahat silinebilir, temizlenebilir bir masa tercih etmelisiniz. Yani mutfak masanız suya dayanıklı bir malzemeden olmalıdır.

Mutfak Tezgâhı

Mutfak tezgâhı seçimi mutfağınızın görünümünü belirleyen etkili bir detaydır. Mutfağınız genel olarak hangi tonlarda ise tezgâh seçimini de ona uygun bir renkte yapmalısınız. Örneğin açık renkli mutfaklar için koyu renkli tezgahlar oldukça uygundur. Bunun yanı sıra tezgâhın türü de oldukça önemlidir. Dekorblog olarak size önerebileceğimiz mutfak tezgâhı türü granit olacaktır. Granit tezgahlar daha dayanıklı ve uzun ömürlüdür. Doğal bir malzemedir ve temizliğe elverişlidir. Isıya, suya ve darbelere dayanıklı bir malzemedir. Mermere oranla daha çok tercih edilmektedir. Siz de mutfak dekorasyonu için tezgahınızı mutlaka granit olarak tercih etmelisiniz.