Musullular korku içinde evlerine kapandı

Musullular korku içinde evlerine kapandı
18 Ekim 2016 15:45

Irak’ta terör örgütü DEAŞ’a yönelik Musul operasyonu sürerken, birçok Musullu korku içinde evlerine kapandı.

 

 

Hürriyet

Guardian’ın haberine göre, Ebu Muhammed takma adıyla konuşan bir Iraklı, “Herkes evinde kalıyor. Çünkü kimse ne olacağını bilmiyor. DEAŞ çoğunlukla etrafta motosikletle geziyor. Hem hafif hem de ağır silahları var” dedi.

 

 

Hava saldırılarında genellikle DEAŞ hedeflerinin tam isabetle vurulduğunu belirten Ebu Muhammed, “Ancak DEAŞ sivillerin evlerine girip, halkla karışıyor Örneğin, DEAŞ kuzenimin evinin yanındaki eve büyük miktarda el yapımı patlayıcı koydu. Kuzenime evden ayrılıp ailesini de alarak benimle gelmesi için yalvardık. Çünkü o ev koalisyon tarafından hedef alınabilirdi. Ama beni geri çevirdi ve “Kaderimizde varsa olur’ dedi” ifadesini kullandı.

 

 

Guardian, kentin doğu bölgelerinde yaşayan 35 yaşındaki Ebu Muhammed’in aslında Şii olduğunu ancak iki yılı aşkın süredir kenti kontrol eden DEAŞ’tan korktuğu için kendini Sünni gibi gösterdiğini bildirdi.

 

 

Ebu Muhammed, “Musul’daki insanlar artık DEAŞ’tan usandı. Büyük çoğunluğu DEAŞ’ın bir önce gitmesini ve Irak ordusu ile Peşmerge’nin kente girmesini istiyor” diye ekledi.

 

 

KAN DONDURAN İFADELER

 

 

 

Ebu Muhammed, “Birçok insanın kafası kesilerek infaz edildiğini, insanların kafeslerde boğulduğunu, binalardan aşağı atıldığını gördük… Üç ay önce bir adamın valilik binasından aşağı atıldığına bizzat şahit oldum. Bu olayın ardından bir hafta uyuyamadım” dedi.

 

 

Ebu Muhammed, “Kentteki, özellikle de şehrinde doğu bölgelerindeki mahallelerin etrafına hendekler kazılı. Bu yüzden sivillerin şehri terk etmesi zor” ifadesini kullandı.