Mustafa Tuna’dan Gökçek’e ‘Almanya’dan oğlum gelecek’ hamlesi!

Mustafa Tuna’dan Gökçek’e ‘Almanya’dan oğlum gelecek’ hamlesi!
9 Kasım 2018 10:44

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Melih Gökçek’in belediye başkanlığı konutundan çıkmasını istedi. Ancak Melih Gökçek konutu satın aldı.

 

 

Sözcü gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk, Melih Gökçek’in konutu satın almasına ilişkin ayrıntıları kaleme aldı.

 

Saygı Öztürk, “Gökçek’in “İş ortaklığı”yla aldığı daire” başlıklı yazısında, “Melih Gökçek, başkanlık döneminde Dikmen Vadisindeki Teras Evler’de oturdu. İstifa ettirildikten sonra Tuna evden ayrılmasını istedi. Ancak yıllardır aynı binada olan Gökçek, evin satılması halinde burayı almak istediğini bildirdi” ifadelerini kullandı.

 

“İşte bundan sonrasını Büyükşehir Belediyesi Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanı Osman Özbayrak’ın, Mali Hizmetler Dairesi Başkanı Alp Atalı’ya gönderdiği 1 Ekim 2018 tarihli yazıdan okuyalım” diyen Saygı Öztürk şunları aktardı:

 

“Mülkiyeti belediyemize ait Çankaya İlçesi İlkadım Mahallesi’nde bulunan imarın 15286 ada ve 1 no.lu parsel üzerindeki 5B1 ve 5B2 de bulunan 4 bağımsız daire ve içerisinde bulunan taşınır malların, Kıymet Takdir Komisyonu’nca belirlenen konut ve taşınır mallar için toplam 6.946.369.00 TL değeri ile satışı için Encümene sunulmuş olup, Belediyemiz Encümeninin 20 Eylül 2018 tarih 1996/4665 sayılı kararıyla 2886 sayılı kanunun 36. Maddesine göre toplam 7.900.000.00 TL bedelle SALİH ÇELEN – FATİH ATALAY ve NEVİN GÖKÇEK İŞ ORTAKLIĞI’na satışı uygun görülmüştür.

 

Alıcının daire başkanlığınıza müracaatı halinde ihale satış bedeli (Taşınmazlar ve taşınır mallar), ilan bedeli, ihale karar pulu, sözleşme karar pulu olmak üzere toplam 8.028.280.00 TL ile birlikte Damga Vergisi, varsa diğer yasal alacakların en geç 10 Ekim 2018 tarihine kadar tahsilini arz ederim.”

 

 

12

 

İKİSİ DE AVUKAT

 

Saygı Öztürk “Bu yazıdan sonra SALİH ÇELEN-FATİH ATALAY- NEVİN GÖKÇEK İŞ ORTAKLIĞI adına Türkiye İş Bankası TBMM Şubesi’ne toplam 8.028.280,00 TL 9 Ekim 2018 tarihinde yatırıldı” diyerek yazısını şöyle sonlandırdı:

 

“Böylece Melih Gökçek, yıllardır başkanlık konutu olarak kullandığı dairede ikamet etmeye devam edecek. Daha önce Gökçek’in avukatlığını da yapan eski DYP Milletvekili Salih Çelen iki daire, Nevin Gökçek ve Gökçek’in avukatlarından Fatih Atalay da birer daire aldı. Belgede adı geçen Nevin Gökçek, Melih Gökçek’in eşidir. Emekli öğretmen olarak biliyoruz. Belediyenin düzenlediği belgelerde ‘İş ortaklığı’ denilince ve 4 daire alındığı belirtilince, ‘Ooo’ deniliyor. Nevin Gökçek daire için yaklaşık 1 milyon 900 bin lira ödemiş. Ama belediyenin 4 daireyi birden satışa çıkarması, belgelerinde ‘İş ortaklığı’ diye yazması kafaları karıştırıyor. Belediye yetkililerine sorduğumda ‘satış biçiminde bunun yasal dayanağı bulunduğunu’ belirttiler. Ama Gökçek’e yakın isimler, dairelerin ayn ayrı değil, dördünün birden ihale edilmesi nedeniyle ‘İş ortaklığı’ yazılmasında art niyetli davranıldığı düşüncesinde. ‘İş ortaklığı’ yazılsa da Nevin Gökçek’in adına aldığı bir dairedir.”