Mustafa Balbay'ın anne ve babasına ziyaret

Mustafa Balbay'ın anne ve babasına ziyaret
11 Ağustos 2013 18:45

Balbay’a Özgürlük Girişimi- İzmir Grubu üyeleri, Aydın’ın Kuşadası İlçesi Güzelçamlı Beldesi’ndeki Uyum-İş Sitesi’nde yazlık evlerinde kalan Mustafa Balbay’ın annesi Melek Balbay ile babası Fevzi Balbay ve ablası Fidan Çavdar’ı ziyaret etti.

 Grup üyeleri, bayram tebriği ve 8 Ağustos’un Mustafa Balbay’ın doğum günü olması nedeniyle ziyareti gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Balbay’a Özgürlük Girişimi-İzmir Grubu üyeleri, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ın ailesini, yazlıklarında ziyaret etti. ‘5 Ağustos kararını tanımıyoruz’, ‘Silivri esirleri özgürlüklerine kavuşana kadar mücadeleye devam’ sloganları atan grup, Mustafa Balbay’ın annesi Melek Balbay ile babası Fevzi Balbay ve ablası Fidan Çavdar ile bir süre sohbet etti. Balbay’a Özgürlük Girişimi-İzmir Grubu Başkanı Gürol Saygı, “Biz 5 Ağustos’ta Silivri hukuksuzluğunu ve orada ne karar çıkacağını bilerek oradaydık. Araçlarımız engellendi. Bir aracımız düğün arabası şekline girerek oraya ulaşabildi. Vicdanen Silivri mahkemelerinin verdiği kararları kabul etmiyor ve içimize sindirmiyoruz. Aynı suç yüklenen kişilerin, çok çeşitli cezalara çarptırılması halkın kafasını karıştırmaya ve kandırmaya yöneliktir” dedi.

Balbay’ın ailesini ayrıca Güzelçamlı Belediye Başkanı CHP’li Özkan Yüksel de ziyaret edip, “Türkiye’de hukuk adına hukuksuzluğun daniskası yapılıyor. Adalet adına en büyük adalet cinayeti işleniyor. Katı faşizm dönemlerini aratır nitelikte bir yargıma ile orada suçsuz insanlar eşinden dostundan uzaklaştırılarak zindanlarda tutuluyor” diye konuştu.

Mustafa Balbay’ın babası Fevzi Balbay, “Gazetecileri toplayıp evrakları veren emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt’tır. Bu sadece benim oğlumda değil o zaman orada bulunan tüm gazetecilere verilen gizli evraklardır. Can Ataklı televizyonlara çıkarak o evrakların kendisinde ve birçok gazetecide bulunduğunu söyledi” dedi.

Kararı öğrendiğinde ağlamadığını belirten anne Melek Balbay ise “Benim Mustafamı yargılayanlara tek sözüm yok. Onların hiçbir suçu yok. Mahkemeye gidiyoruz, girebilirsek 5 metreden görebiliyoruz. Giremezsek biber gazı ile taşı yeyip geliyoruz. Biz çocuklarımıza haram yedirmedik Mustafam hiç kimseyi incitmez. Cebinde çakı bile taşımamıştır” dedi.

Ziyaretin ardından grup üyeleri ilçeden ayrıldı.