Muş’ta Cumhur ve Millet İttifakı birleşti

Muş’ta Cumhur ve Millet İttifakı birleşti
5 Mart 2019 08:21

HDP Muş Belediyesi Eşbaşkan adayı Sırrı Sakık, MHP ve İYİ Parti’nin AKP lehine adayını çektiğini belirterek, ”CHP de sandık kuruluna AKP’nin belirlediği listeyi sundu” dedi. Konuya ilişkin konuşan CHP’li Sinan Ertuğrul, iddiayı doğruladı.

 

 

Recep Karadoğan-Bedri Türkmen / Yeni Yaşam Gazetesi

 

HDP Muş Belediyesi Eşbaşkan adayı Sırrı Sakık, Twitter hesabından Cumhur ve Millet İttifakı’nın kendilerine karşı birleştiğini paylaştı. Sakık, şunları yazdı: ”Tüm partiler HDP’ye karşı Muş’ta birleşti. Önce MHP adayı, sonra İYİ Parti adayı çektirildi. Şimdi de CHP, sandık kurullarına AKP’ in verdiği listeyi sundu. Ve listedeki görevlilerinin büyük çoğunluğu mevcut AKP belediye başkanının yakın akrabaları.”

 

 

‘Cumhur ve Millet İttifak’ı kol kola’

 

Sakık, konuya ilişkin açıklamalarda bulunarak, yüzde 10’luk bir tabanı olan ve başta adayını gösteren MHP’nin sonradan AKP lehine çekildiğine dikkat çekti. Meral Akşener’in ittifaklar konusundaki HDP karşıtı duruşu sonrası İYİ Parti’nin de adayını çektiğini belirten Sakık, ‘’Burada bir tek CHP kalmıştı ama CHP’nin sandık kuruluna verdiği ve elimize ulaşan liste var. Listeye baktığımız zaman sandık kuruluna büyük çoğunluğu AKP’li, özellikle şu anda AKP belediye başkanı ve adayı olan yakınlarının yazıldığını gördük.’’

 

CHP’nin yetkili isimlerini, İl başkanlarını, meclis üyelerini, ve genel merkezini arayıp bu konuda uyarıda bulunduklarını ifade eden Sakık, herhangi bir şeyin yapılmadığını vurguladı. ‘’Yani kısa ve öz olarak hem Cumhur hem de Millet İttifakı burada el ele kol kola bize karşı birleşmiş’’ diyen Sakık, bunun yanında kendilerine yönelik ciddi baskıların olduğunu söyledi.

 

‘Aradık ama geri dönmediler’

 

Sakık, konuşmasına şöyle devam etti: ‘’CHP İl başkanı ile konuştum bize döneceğini söyledi. Ama dönmedi. Sonra parti meclis üyeleri eski örgütten sorumlu genel başkan yardımcısını aradım ama herhangi bir dönüş olmadı. Ve şuan CHP’nin mevcut merkez ilçe başkanı mevcut AKP belediye başkanının kuzeni yani teyzesinin oğlu. Yani böylesi bir durumda il başkanının haberi olmadan bir işin yapılması mümkün değil; çünkü böyle bir yanlışlıkta her halükarda bize dönerlerdi. Biz bu yanlışın biran önce düzeltilmesi gerektiğini söyledik. Eğer bir yanlışlık yapıldıysa bunu düzeltirlerdi.’’

 

CHP Muş İl Sekreteri Sinan Ertuğrul’un bu konuya ilişkin kendisinden önce sosyal medyada tepki gösterdiğini hatırlatan Sakık, Ertuğrul’un ‘’Ne kadar bize düşman ne kadar bize küfreden varsa hepsini getirip burada sandık kurulunda görevlendirdiler’’ dediğini belirtti.

 

‘Korkunun ecele faydası yoktur’

 

Sakık, sözlerini şöyle tamamladı: ‘’Yani böylesi büyük bir ittifakın burada sağlandığına tanıklık ettik, kamuoyunun bunları bilmesi gerekir. Bizim onlardan bir beklentimiz yok ama böylesi kirli oyunların içinde olup her gün ekranlarda birbirlerine çok yenilir yutulur olmayan o kadar çok laflar ediyorlar ki… Oysa ki söz konusu bizler olunca parlamentoda hemen yan yana geliyorlar. Şimdi yeniden bir birlik oluşturdular. Ama korkunun ecele faydası yoktur halkımızla birlikte demokrasinin tuğlalarını buradan yükselteceğiz, 31 Mart akşamı meşale yakacağız.’’

 

CHP’li Ertuğrul’dan doğrulama

 

Sırrı Sakık’ın verdiği bilgileri CHP Muş İl Sekreteri Sinan Ertuğrul’a sorduk. Gazetemize konuşan Ertuğrul, Sakık’ın iddialarını doğrulayarak, ‘’Cumhuriyet Halk Partisinin İl Yönetim Kurulu ve üyelerinden sandık kurullarına isimler yazdırdık’’ dedi. Genel merkez tarafından görevlendirilen başkanlarının olduğunu belirten Ertuğrul, kendi listelerinin sunulmadığına dikkat çekerek, ‘’Merkez ilçe başkanımız mevcut AKP belediye başkanının köylerdeki bütün akrabalarını getirip Muş’taki sandık başkanlığına yazdırdı. AKP’li adayın listesini içeri sundu’’ diye konuştu.

 

‘Bir anlaşma olduğu doğru’

 

Sakık’ın anlaşma olduğuna dair iddiasını sorduğumuz Ertuğrul, ‘’Bir anlaşma olduğu doğrudur ve kesindir’’ ifadesini kullandı.

 

http://yeniyasamgazetesi.com/musta-cumhur-ve-millet-ittifaki-birlesti/