Müslim Tokgöz CHP Trabzon milletvekili aday adayı

Müslim Tokgöz CHP Trabzon milletvekili aday adayı
15 Şubat 2015 11:20

CHP ‘ye 1970 yılında, Çaykara gençlik kollarında çalışmalarına başlayan Müslim Tokgöz  yapılacak seçimlerde CHP’den Trabzon milletvekili aday adayı.

 

1991 yılında SHP’den Trabzon milletvekili adayı ve 1993’de yapılan SHP İl Kongresinde il başkanı, 1999 yerel seçimlerinde Trabzon il belediye başkan adayı olan Müslim Tokgöz’ün o dönemde yaptığı çalışmalardan bir kaçı şu şekilde;

 

İl başkanlığı döneminde Samsun -Sarp duble yolunu ilk öneride bulunan Müslim Tokgöz çalışmalarına ; Trabzon dahili Araklı Rize Gündoğdu- Araklı Çarşıbaşı duble yolu ihalesini yaptırarak yapımına başlattı.

 

Trabzon halkının temiz su içmesini karşılamak için DPT’den Galyan Barajı olurunun alınmasına öncülük yaptı.

 

Trabzon deniz deşarjının projesinin gündeme alınmasını, Beşikdüzü İkinci organize sanayi bölgesi DPT onayının alınmasını, Akçaabat- Düzköy, Çal- Çayırbağı , Tonya -İskenderli  Beşikdüzü yolunun karayolları ağına alınması ve yapımının başlanması, Çaykara -Bayburt karayolunun Çaykara- Karaçam bölümünü programa alınıp yapımına başlanması, Çaykara -Uzungöl yolunun yapımı için Turizm Bakanlığı’nın desteğinin alınması, Of- Hayrat karayolunun ihalesi yapılarak yapımına başlanması, Uzungöle bağlı şekersu yaylasının kış turizmine açılması için alt yapı çalışmalarının bitirilmesine öncülük yaptı.

 

Ayrıca Trabzon tanjat yolunun ikinci kısım ihalesinin yapılması ve işe başlanması konusunda katkı sağladı.

 

 

 

Müslim Tokgöz kimdir?

 

1950 yılında Çaykara ilçesi maraşlı köyünde dünyaya gelen Müslim Tokgöz İlk ve Orta öğrenimini Çaykara’da, liseyi Trabzon lisesinde, yüksek tahsilini Ankara’da Eczacılık yüksek okulunu bitirdikten sonra Trabzon Numune Hastanesinde Eczacı olarak göreve başladı. Halen serbest eczacı olarak faaliyetine devam eden Müslim Tokgöz evli ve 3 çocuk babasıdır.