CHP İstanbul İl’e Sarıgül – Topuz operasyonu! Karayalçın İl Başkanı mı oluyor?

CHP İstanbul İl’e Sarıgül – Topuz operasyonu! Karayalçın İl Başkanı mı oluyor?
14 Kasım 2014 22:00

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, istifasını aldığı Oğuz Kaan Salıcı’nın yerine getireceği ismi belirledi; CHP’nin yeni İstanbul İl Başkanı, sırasıyla eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın olacak.

 

 

İSTANBUL’A AĞBİ FORMULÜ

 

 

Bir süredir Oğuz Kaan Salıcı’nın il başkanlığı performansından memnun olmadığı bilinen Kılıçdaroğlu, Karayalçın tercihiyle İstanbul İl Örgütü için genel seçimler öncesinde “Ağbi” formulünü denemiş olacak. Koltuğunu Karayalçın’a devredecek olan Salıcı’nın hedefinde ise milletvekili olmak var.

 

Sarıgül’ün yerel seçimlerde İstanbul’da beklenen performansı gösterememesi nedeniyle yıldızı düşmüştü.

 

Lobi harekete geçti. Beykoz Konakları devreye girdi

 

173852_husamettin-ozkanalisarr

 Hüsamettin Özkan                                              Ali Topuz                                       Mustafa Sarıgül

 

 

Hüsamettin Özkan, Ali Topuz ve Sarıgül üçlüsü “b planına” geçti. İstanbul’da denedikleri Oğuz Kaan Salıcı’nın değişmesi ve yapılacak kongrede il başkanlığını kaybetmeleri lobinin hiç işine gelmezdi.

 

 

Daha önce Ankara için düşünülen “Ağbi formülü Karayalçın”, Ankara’daki siyasi oluşumların tepkisiyle karşılaşınca İl Başkanı yapılamamıştı. Şimdi 2015 seçimleri öncesi Sarıgül’e zemin hazırlamak amacıyla Karayalçın İstanbul İl Başkanlığı’na düşünülüyor.

 

 

Karayalçın üç dönem Ankara’da Melih Gökçek’e karşı seçim yarışına girmiş ve her seferinde de seçim yarışını kaybetmişti.  Lobinin amacı İstanbul’da CHP’yi iktidar yapmak değil de kendilerinin iktidarı olduğu için böyle bir ismi tercih ediyorlar.

 

 

Böyle bir atama gerçekleşirse Karayalçın’ın İstanbul’da ne derece başarılı olacağını hep beraber göreceğiz.

 

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na önerimiz; İstanbul’da CHP’nin başarısı kongreyle belirlenecek bir il başkanının seçilmesinden geçer.

 

İstanbul İl’de kongre yapılırsa CHP tabanı harekete geçer, ancak genç ve dinamik kadroların belirleyeceği İl Başkanı İstanbul’u başarıya götürebilir.

 

CHP İstanbul’da atamayla oluşturulacak bir yönetim sadece kendini getirmeye çalışan lobilere hizmet eder ve başarısız olur. Bu başarısızlık da CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun siyasi geleceğini sıkıntıya sokar.

 

 

 

ESKİ BİR GENEL BAŞKAN

 

kara

 Murat Karayalçın

 

 

Erdal İnönü’nün genel başkanlıktan ayrılmasının ardından Eylül 1993’de SHP Genel Başkanlığına seçilen Karayalçın. 1993- 1995 yılları arasında DYP- SHP Koalisyon hükümetinde Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakan olarak görev yaptı. CHP- SHP birleşmesiyle birlikte 1995-2001 yılları arasında CHP’de siyaset yapan Karayalçın, 2001 yılında partiden istifa etmiş ve Sosyal Demokrat Halk Partisi adıyla yeni bir parti kurmuştu. Ancak siyasi olarak başarılı olamayan partinin genel başkanlığından ayrılmasının ardından CHP’ye dönmüştü.