Muharrem İnce’nin çıkışı CHP’yi iktidara taşıyacak haklılıkta

Muharrem İnce’nin çıkışı CHP’yi iktidara taşıyacak haklılıkta
14 Ağustos 2014 15:43

Cumhuriyet Halk Partisi’nin bugünkü hallere düşmesinde ve Atatürk çizgisinden çıkarak sağa sola yalpalaması karşısında Muharrem İnce’nin çıkışı son derece haklıdır.

 

İbrahim ÖZDOĞAN H&H YORUM

 

Muharrem İnce bugün yaptığı basın toplantısında kurultay istemektedir.

 

Bunun net anlamı, başta genel başkan olmak üzere yönetimin toptan değişerek Cumhuriyet Halk Partisi’nin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün koyduğu felsefi ilkelere yeniden geri dönmesidir.

 

Kılıçdaroğlu dört yılı aşan genel başkanlık döneminde Cumhuriyet Halk Partisi’ni Atatürk’ün rotasından çıkarıp adeta tanınmaz bir hale getirmiştir.

 

Bugün gelinen nokta itibariyle CHP’de söz sahibi olanlar geçmişte parti ile hiçbir ilgisi olmayan ve bir defa dahi olsa oy vermemiş çıkarcı kişilerden müteşekkildir.

 

Kılıçdaroğlu, CHP’nin kurucusu Atatürk’ün ilkelerine tamamen aykırı kararlar alarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Tayyip ve avanesi tarafından Ortadoğu yönetim rejimlerine götürmek üzere zemin hazırlamış ve onlar tarafından Devlet’in işgalini kolaylaştırmıştır.

 

Bunu daha önce de yazmıştım; Kılıçdaroğlu’nun en son yaptığı hata güya varmış gibi Kürt sorununun çözümü için bunun yasal bir zemine bağlanması hususunda RTE’ye pas vermesi ve altın fırsatın onlar tarafından gole çevrilmesidir.

 

Hem de öyle bir gol ki, bu konuda Güneydoğu’de görev yapacak kamu personelinden hesap sorulmayacağı da yasal bir statüye kavuşturulmuştur; bu ihanetten başka bir şey değildir.

 

Bakınız, partili olsun veya olmasın CHP’nin Atatürk’ün felsefi genlerinden uzaklaştırılmasında her yurtsever milliyetçi, ulusalcı insanımız müdahil olmak zorundadır.

 

Neden?

 

Bugün, BOP Eşbaşkanı RTE tarafından karanlık bir dehlize doğru götürülmesine rağmen Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin demokratik ilkelerinde yaşadığımız uygarlığın esas koruyucusu Cumhuriyet Halk Partisi’dir.

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Atatürk çizgisinden uzaklaştırılması Cumhuriyet’in kalelerinin tek tek yıkılması anlamına gelir.

 

Kılıçdaroğlu’nun dört yılı aşan CHP genel başkanlığı döneminde RTE’nin Cumhuriyet’e vurduğu öldürücü darbeleri siz tesadüf olarak mı sanıyorsunuz?

 

Bu konuda yazılacak dert çok ama sadede gelelim.

 

Bugünkü basın toplantısında CHP’nin çok önemli adamı Muharrem İnce bu acı gidişe dur demek için nedenlerini de sıralayarak ”KURULTAY” istemiştir.

 

Buna mukabil Kılıçdaroğlu’da hodri meydan çekercesine arkadaşlarına ”KURULTAY”ı Ekim ayında toplayın talimatı vermiştir ve psikolojik harekat çerçevesinde kazanacağını deklare etmiştir.

 

Kılıçdaroğlu’nun bu özgüveni veya bu görüntüsü tamamen boştur ve siyaseten cahilliğini göstermektedir.

 

Bakın, ben siyasetin en alttan en yukarı, milletvekilliğinden genel başkan yardımcılığına kadar her kademesinde bulundum.

 

İl başkanlığı da yaptım.

 

Parti delegelerinin nasıl bir sosyal psikoloji çerçevesinde hareket ettiklerini çok iyi bilirim ve aşağı yukarı tüm partilerin delegeleri de aynı yapıdadır.

 

Çünkü. aynı toplumun insanlarıdır.

 

Bu konuda tek bir şey söylemek istiyorum.

 

O da delegenin güç dengesini takip ettiği ve bu nedenle ”rüzgar gülü’‘ gibi her tarafa dönebileceğidir.

 

Bu nedenle Kılıçdaroğlu’nun ”Delege benim yanımda, hodri meydan” demesinin hiçbir değeri yoktur.

 

Efendim, il başkanları da Kılıçdaroğlu’ndan yana tavır koymuşlar.

 

Bunun da hiçbir önemi yok, güç dengesi değiştiği an il başkanları da o tarafa yıkılır.

 

Deniz Baykal’ın kaset kalleşliğine uğradığı zamanda ağlayıp zırlayarak evinin önünde nöbet tutanların daha sonra güç dengesi sonucu Kılıçdaroğlu’na doğru aniden evrilmeleri tüm tazeliğini korumaktadır.

 

Bir defa Muharrem İnce CHP’de liderliğini ispat etmiş ve tabanda sevilen bir isimdir.

 

Ve Muharrem İnce büyük bir istenç(irade) ortaya koyarak Cumhuriyet Halk Partisi’ni kurtarmaya eskilerin deyimi ile azmi cezmi kastetmiştir.

 

Şu çok iyi bilinmeli ki, her şeyde en büyük güç irade ortaya koymaktır.

 

Yine şunu çok iyi bilmek gerekir ki,Kılıçdaroğlu’nun başında bulunduğu bir Cumhuriyet Halk Partisi siyaset sosyolojisi açısından asla hiçbir seçimde başarılı olamayacak ve iktidar yüzü görülmeyecektir.

 

Suyu tersine akıtmaya çalışmanın bir anlamı yoktur.

 

Sağa ne kadar yaklaşmaya çalışırsa çalışsın, Kılıçdaroğlu’nu sağ hiçbir zaman benimsemeyecektir; sosyolojik veriler açısından.

 

Kılıçdaroğlu’nu destekleyenler tekrar milletvekili olmak isteyenlerle yeni milletvekili olmak isteyenlerden başkaları değildir.

 

Muharrem İnce tüm delegelerle tek tek görüşerek başarıyı çok kolay yakalayacaktır.

 

Muharrem İnce çok yakın geleceğin Türkiye’sinde CHP’yi iktidara taşıyacak bir lider olmaya çok layık ve yakındır.

 

22.Dönem Parlamento’sunda çok yakından tanıdığım Muharrem İnce sağ cenahtan da çok büyük miktarlarda oy toplar.

 

Türkiye’yi, Tayyibanların elinden kurtarmak için Türk milleti olarak hepimiz Muharrem İnce’ye yardımcı olmalıyız.

 

Kişisel olarak bu benim için Türkiye’yi RTE’nin işgalinden kurtarma görevidir.

 

 

[email protected]

 

İbrahim ÖZDOĞAN twitter

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Türk ordusunu taammüden mahvetti
Tayyip Erdoğan’a karşı tüm muhalefet partileri ortak demokratik milli mücadele başlatmalıdır
Fetö teröristlerine af isteyen ya gafil ya hain ya da kaset korkusu olan şerefsizlerdir!