Muharrem İnce’den tarihi binayla ilgili sert açıklama!

Muharrem İnce’den tarihi binayla ilgili sert açıklama!
16 Haziran 2020 09:38

Atatürk’ün yakın çalışma arkadaşı, Kuvâ-yi Milliye komutanı ve Cumhuriyet tarihinin ilk Milli Eğitim Bakanlarından Mustafa Necati’nin adını taşıyan tarihi Kültür Evi’ne, ‘Yaşasın şeriat’ sloganı atan Nuri Pakdil’in adının verilmesine bir tepki de CHP Yalova eski Milletvekili Muharrem İnce’den geldi. Kültür Evi’nin daha önce kuru fasulyeci yapılmak istendiğini ancak buna karşı çıktıklarını hatırlatan İnce, “Şimdi de adını değiştirmişler. Kahramanlarımıza saygısızlık yapmayın, tabela değiştirerek tarih yazacağını zanneden cahillerden olmayın” dedi.

 

 

Atatürk’ün yakın çalışma arkadaşı, Milli Eğitim Bakanı Mustafa Necati’nin yaşadığı, Ankara Mithatpaşa Caddesi üzerindeki evinin isminin “Nuri Pakdil Edebiyat Müzesi” olarak değiştirilmesi tartışma yarattı.

 

 

“KAHRAMANLARIMIZA SAYGISIZLIK YAPMAYIN”

 

 

Aynı zaman da eğitimci olan CHP Yalova eski Milletvekili Muharrem İnce, sosyal medyadan yaptığı açıklamada “Atatürk’ün Devrimci Milli Eğitim Bakanı, Kuvayı Milliyeci Mustafa Necati’nin yaşadığı evini kuru fasülyeci yapmak istediler, karşı çıkmıştık. Şimdi de adını değiştirmişler. Kahramanlarımıza saygısızlık yapmayın, tabela değiştirerek tarih yazacağını zanneden cahillerden olmayın” ifadelerini kullandı.

ince-twt