Muharrem İnce’den S400 açıklaması!

Muharrem İnce’den S400 açıklaması!
12 Temmuz 2019 16:16

Milli Savunma Bakanlığı, S400 hava savunma sisteminin intikalinin bugün başladığını duyurdu. İlk sevkiyatta sadece füze ve rampa parçalarının gelmesi bekleniyordu. Radar sistemi ise kurulumun ardından gelecekti. Ancak Doğu Akdeniz’deki gelişmelerin ardından yürütülen yoğun diplomasi trafiği sonucu S-400’ün radar sisteminin de getirildiği öğrenildi.

 

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Muharrem ince Türkiye’nin #S400 alması sadece bir silah alımı olarak görülemeyeceğini belirtti. Türkiye’nin kendisine yönelik tehditler karşısında #S400 alım kararını doğru ve yerinde bulan İnce Türkiye’nin bu tehditleri Rusya’dan aldığı füze sistemi ile göğüsleyebileceğini düşünmenin iyimserlik olduğunu söyledi.

 

 

İnce’nin Twitter’dan yaptığı açıklama şöyle:


“Türkiye’nin #S400 alması sadece bir silah alımı olarak görülemez. Türkiye’nin kendi güvenliğini hangi ittifaklarla ve ne kadar onlardan bağımsız biçimde sağlayabileceğine ilişkin politik karar alma durumu olarak görülmelidir. Türkiye NATO ittifakının bir parçası olmasına rağmen kendisine yönelik tehditler, NATO üyesi ülkelerin Suriye’de ve Doğu Akdeniz’de aldıkları pozisyondan kaynaklanmaktadır.

 

Bu tehditler karşısında #S400 alım kararı doğru ve yerinde olmakla birlikte Türkiye’nin bu tehditleri Rusya’dan aldığı füze sistemi ile göğüsleyebileceğini düşünmek fazlasıyla iyimserlik olur.Türkiye’nin başta ABD olmak üzere Fransa, İngiltere, İsrail gibi ülkelerin Suriye ve Doğu Akdeniz politikasını Türkiye’nin güvenliğini ve çıkarlarını dikkate alacak biçimde değiştirmesi için bu ülkelerle yaşanan sorunları geçmişte olduğu gibi diplomasiyle çözmesi gerekir.

 

 

Çünkü bu ülkelerle bu noktaya gelmemiz, bu ülkelerle daha önce yaşadığımız başka sorunların bir sonucudur. Türkiye’nin kendisini var olan askeri ittifaklardan ayırarak Rusya, Çin veya başka ülkelerle(İran, Hindistan vb) askeri ittifaklara girmesi kapalı kapılar ardında konuşulacak, askeri ve hükümet bürokrasisiyle karara bağlanacak bir konu değildir. Böyle bir konunun konuşulacağı tek yer Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir. TBMM bu konuyu mutlaka gündemine almalıdır.

 

 

Bu konu, ABDci, Rusyacı, yerlici, millici gibi hamaset ile kamuoyuna sunulacak, tartışılacak bir konu değildir. Türkiye kendi güvenliğini nasıl sağlayacağı konusunda en doğru kararı ancak milletin kendisi ve onun temsilcilerinin fikir birliği ile alabilir.”

 

ince1

ince2