Muharrem İnce’den Erdoğan’a: Bana kukla demiş, kendisi yalan söylediği için burnu uzayan pinokyo!

Muharrem İnce’den Erdoğan’a: Bana kukla demiş, kendisi yalan söylediği için burnu uzayan pinokyo!
28 Mayıs 2018 14:22

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Balıkesir’de vatandaşlarla buluştu. İnce konuşmasının başında kendisine ‘kukla’ diyerek seslenen Erdoğan’a, “Dün bana kukla demiş. Oysa ki kendisi yalan söylediği için burnu uzayan pinokyo oluyor” şeklinde cevap verdi.

 

 

İnce şunları kaydetti:

 

Kuvayi Milliye’nin kenti Balıkesir . Bir soru soracağım size. Acaba stadyuma gitsek sığar mıyız? Hemşerim dün meydanda yapamadı mitingi. Geçenlerde Samsun’da sahneye çıktım. Bisiklete bindim. Geçen ‘sen bisiklete binmeye devam et’ demiş. Ben bisiklete binmeye devam edeyim. Sen de ata bin de göreyim. Bir de dün bir şey daha demiş. Bana demiş ki… Yuhalamayın yalnız ben istemiyorum. Dün bana kukla demiş. Tabii kendisi sürekli yalan söyleyip pinokyo gibi burnu uzayacağı için bana kukla diyor. Aklı sıra Sayın Kılıçdaroğlu’yla beni birbirimize düşürecek. Sen daha yasamayı yürütmeyi yargıyı bilmiyorsun. Sen her şeyde tek adam olmak istediğin için bu ince ayrıntıyı hala bilmiyorsun. Bizim aramıza fitne sokamazsın. Beraber yola çıktığın arkadaşlarından yanında kim kaldı? Gül, Arınç, Şener yanında yok. Tek başına kaldın.

Erdoğan diyor ki ‘yerli otomobil yapacağız’. Sen ilkel düşünüyorsun, koltuğa, tekere talipsin ben otomobilin beynine talibim. Bir, otomobil yapmak. İki, otomobi yapan robotu yapmak. Üç, otomobili yapan robotu yapanın yazılımını yapmak. Ben buna talibim.

Az önce mezun olduğum okula gittim. Okul arkadaşlarımla 18 yaşında çekildiğim fotoğrafı bir daha çektik. Bazılarının 18 yaşında üniversite kantininde çekilmiş fotoğrafı olmayabilir. 8 dönem okuduğunu ispat etmen lazım. Birisi diyor ki ‘peygamberimizin diploması mı var’ diyor. Ona şöyle sormak lazım. Hz Peygamber ‘benim diplomam var’ dedi mi hiç?