Muharrem İnce’den ‘alçak koltuk’ yorumu!

Muharrem İnce’den ‘alçak koltuk’ yorumu!
12 Mayıs 2018 10:59

Erdoğan’la görüşmesini Cumhuriyet’e anlatan İnce, Erdoğan’a ‘16 yıl yeter’ dediğini söyledi. İnce, tüm yurttaşların oyuna talip olduğunu vurguladı.

 

 

Bülent Mumay/ Cumhuriyet

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile AKP Genel Merkezi’nde bir araya geldiniz. Bu görüşmeyi niye istediniz?

 

 

Türkiye’nin dört bir köşesini geziyoruz. Edirne’den başladık, oradan Hakkari’ye uzandık. Şimdi de Rize yollarındayız. Bütün Türkiye’yi kucaklamak istiyorum. Bu yarışta aday olan herkesle buluşup hayırlı olsun demek istedim. Bu yarışın adil olması gerekiyor. Biz geziyoruz, propaganda yapıyoruz. Ama Demirtaş gezemiyor. Ben bunu doğru bulmuyorum. Onunla aynı görüşte değilim ama benim karşımdaki rakibimin tutuklu olmasını içime sindiremiyorum. Gelsin bizimle birlikte eşit koşullarda yarışsın istiyorum. Kendisini Edirne’de cezaevinde ziyaretim sırasında da aynı şeyi söyledim. Hayırlı olsun dedim. Aynı amaçla Sayın Erdoğan ile görüşmek istedim.

 

 

‘Ev sahibinin şerefi’

 

 

-Peki “hayırlı olsun” dışında Erdoğan’a bir tür centilmenlik ya da seçim sürecinin huzur içinde geçmesi için herhangi bir telkinde bulundunuz mu? Ya da özel olarak verdiğiniz bir mesaj oldu mu?

 

 

Elbette, karşılıklı olarak birbirimize şans diledikten sonra benim kendisine çok açık bir çağrım oldu. Yüzüne aynen şöyle söyledim: “16 yıl ülkeyi yönettin. Artık bırak. 5 sene de ben yöneteyim. Bir şey olmaz, memleket için de çok daha hayırlı olur.” 16 yıl sözüne hemen itiraz etti Erdoğan. Cumhurbaşkanlığı yaptığı süreyi kast ederek “16 değil 3,5 yıl” diye düzeltmek istedi. Ben de hemen yanıtını verdim: “Niye, başbakanlık yaptığın yılları saymıyor musun?”

 

 

-Görüşmenizden sonra verilen fotoğraftaki iki detay çok konuşuldu. Biri kravatsız olmanız, diğeri Erdoğan’ın misafirlerine “alçak koltuk” vermiş olması…

 

 

Kravatla başlayayım. Edirne mitingindeydim. Orada kravatsızdım, niyetim oradan da Hakkari’ye direkt geçmekti. Ama arayıp randevu saatini bildirdiler. Mitingi bitirir bitirmez Ankara’ya gittim o yüzden. Kıyafet değiştirmeye zamanım olmadı. Mitingdeki terimle gittim, yoksa özel olarak kravatsız gitmedim. Sandalye meselesine gelince… Misafiri nereye oturtacağı, ev sahibinin şanıdır, şerefidir. O benim ilgi alanıma girmez. Nereye otur derse oraya otururum.