Muharrem İnce: Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana, nasıl oy vereceksin seni soyana?

Muharrem İnce: Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana, nasıl oy vereceksin seni soyana?
15 Mart 2019 18:30

Muharrem İnce ve Gürsel Tekin, CHP’nin Çekmeköy adayı Seyfettin Yıldırım’a destek olmak için Çekmeköy’e geldi.

 

 

 

 

Seyfettin Yıldırım’a destek için düzenlenen etkinliğe CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın yanı sıra CHP eski milletvekilleri Yakup Akkaya, Kadir Gökmen Öğüt ve Barış Yarkadaş da katıldı.

 

Muharrem İnce, Çekmeköy’de yaptığı konuşmada AKP Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz’ın “Oyunu AKP’ye ver cennete git” sözlerini eleştirdi.

 
MUHARREM İNCE: ERDOĞAN’IN YAPTIĞI KÖPRÜDEN BELEŞ GEÇİN DE GÖREYİM

 

 

İnce’nin konuşmasından satır başları şöyle:

 

“Oyunu diyor AKP’ye ver ruzi mahşerde (kıyamet günü) beraat belgesi yanında gelsin” diyor. Yani cennete giderken sırat köprüsünden geçeceksin.

 

Sırat köprüsünden geçme garantisi veriyor. O zaman ben diyorum ki; Erdoğan’ın yaptığı 3. köprüden beleş geçin de göreyim sizi”

 

İNCE: BEKA’NIN AÇILIMI ‘BAHÇELİ – ERDOĞAN KOLTUK AŞKI’

 

İnce, AKP yönetiminin 17 yılda Türkiye’nin tüm değerlerini sattığını, seçim sonrasında ise Varlık Fonu’na alınmış olan Ziraat Bankası, Halkbank, THY, Çaykur gibi kurumları “paketleyip satmaya hazırlandığına” dikkat çekti.

 

“YİĞİT MUHTAÇ OLMUŞ KURU SOĞANA, NASIL OY VERECEKSİN SENİ SOYANA?”

 

Öte yandan İnce konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

“Türkiye kendi kendine yeten 7 ülkeden biriydi. Şimdi domates bitti, patates, patlıcan, soğan, et, süt bitti. Şöyle diyoruz; yiğit muhtaç olmuş kuru soğana, nasıl oy vereceksin seni soyana? Bu seçim bir beka seçimi değildir. Bunun beka seçimi olarak görülmesinin nedeni Cumhur İttifakı’nın; soğan, patates, biberden yani ekonomiden korkmalarıdır. Ekonomiyi anlatacağız.”

 
İNCE: BAHÇELİ EĞER RTE DİYORSA O ÜÇ HARFLİ. ÇOK TEHLİKELİ

 

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin diğer siyasi parti liderlerinin ismlerine atıf yaparak ‘beş harfliler’ sözlerini hatırlatan İnce, “Sayın Bahçeli’ye soruyorum; Recep kaç harfli. Eğer RTE diyorsan, o üç harfli. Çok tehlikeli” dedi.

 

TEKİN: SEÇİM GÜVENLİĞİNDEN ÇOK ENDİŞELİYİM

 

CHP’li Gürsel Tekin ise “Sandık güvenliği konusunda çok ciddi sorunlar var. Çok endişeliyim” dedi.

 

31 Mart seçiminin beka seçimi olmadığını söyleyen Tekin, “muhtar seçimini beka meselesine çevirmeye çalışmalarının tek nedeni Türkiye’nin 17 yıldır kötü yönetilmesidir” dedi.

 

Tekin, hem CHP örgütünü, hem diğer muhalefet partilerini, hem de seçmeni sandığa sahip çıkmaya çağırdı.

 
SEYFETTİN YILDIRIM: KİMSEYİ ÖTEKİLEŞTİRMEYECEĞİZ

 

Öte yandan CHP’nin Çekmeköy Belediye Başkan adayı Seyfettin Yıldırım da yaptığı konuşmada, “İcraatlarımızla ispat edeceğiz. Hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. 250 bin Çekmeköylü’yü kucaklayacağız” dedi.