Muharrem İnce: Üniversite arkadaşları ile fotoğraf çektirmiş birisi üniversiteleri bölmez

Muharrem İnce: Üniversite arkadaşları ile fotoğraf çektirmiş birisi üniversiteleri bölmez
24 Mayıs 2018 13:48

Miting havasında geçen ziyarette konuşan Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce “Hayatında bir gün dahi üniversitede kampüste okumuş birisi, kampüste, kantinde oturmuş ve kantinde ders çalışmış, üniversite arkadaşları ile fotoğraf çektirmiş birisi üniversiteleri bölmez. 24 Haziran’da Allah’ın izni, milletin isteğiyle Cumhurbaşkanı olduğumda TBMM’ye gelecek olan ilk kanun teklifi Cerrahpaşa’nın birleştirilmesi olacaktır.” dedi.

 

 

Seda Önceler / Sözcü

 

 

Bazı üniversitelerin bölünmesini öngören kanun tasarısı geçtiğimiz ay Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda kabul edildikten sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 17 Mayıs’taki onayının ardından yürürlüğe girdi. Kanun kapsamında İstanbul Üniversitesi de bölündü. Üniversite bünyesinde fakülte olarak hizmet veren Cerrahpaşa Tıp’ta, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Üniversitesi’ne dönüştürüldü.
Akademi dünyasında da tepkilere yol açan bölünmeye Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğrencileri ve akademisyenleri de tepki gösterdi. Cerrahpaşalılar tasarının gündeme geldiği günden bu yana fakülte bahçesinde eylemlerine devam ediyor.

 

ince-cerrahpasada-soz-verdi-3

 

Muharrem İnce konuşmasında başladığı anda ‘Duyulmuyor…’ diye arka sıralardaki bir öğrencinin seslenmesi üzerine “Duyurmayacak basına konuşuyoruz zaten” dedi. İnce’nin bu sözleri gülüşmelere neden oldu. Öte yandan İnce’ye ziyaretinde CHP’li vekiller; Engin Altay, Sezgin Tanrıkulu, Akif Hamzaçebi, Gürsel Tekin, Barış Yarkadaş ve Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü de eşlik etti.

 

MUHARREM İNCE’DEN DESTEK

 

 

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce de bugün Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne gelerek öğrenci ve akademisyenlerle görüştü. Miting havasında geçen ziyarette konuşan İnce tasarıya tepki gösterdi ve “Hayatında bir gün dahi üniversitede kampüste okumuş birisi, kampüste, kantinde oturmuş ve kantinde ders çalışmış, üniversite arkadaşları ile fotoğraf çektirmiş birisi üniversiteleri bölmez. 24 Haziran’da Allah’ın izni, milletin isteğiyle Cumhurbaşkanı olduğumda TBMM’ye gelecek olan ilk kanun teklifi Cerrahpaşa’nın birleştirilmesi olacaktır.” dedi.

 
NEW YORK ÜNİVERSİTESİ’Nİ ÖRNEK GÖSTERDİ

 

Sözleri sık sık alkışlar ve “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları ile kesilen İnce şöyle devam etti “Cerrahpaşa şifadır. Milleti böldüler. Gönülleri böldüler. Şimdi de üniversiteleri bölüyorlar. Biz milleti de gönülleri de üniversiteleri de birleştireceğiz. New York Üniversitesisi’nin 300 bin öğrencisi var. İstanbul Üniversitesi’nde ise 110 bin öğrenci var. 300 bin öğrencili New York Üniversitesi bölünmüyor ancak 110 bin öğrencili İstanbul Üniversitesi bölünüyor. Hem Cerrahpaşa hem İstanbul hem Türkiye kaybediyor. Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanlığında rektör atamaları Cumhurbaşkanı tarafından yapılmayacaktır.”

 

ince-cerrahpasada-soz-verdi-5

 

“SİYASİ PARTİ GENEL BAŞKANLARI NASIL VEKİLLERİ SEÇİYORSA”

 

“Siyasi partilerin genel başkanları nasıl milletvekillerini seçiyorsa üniversitelerdeki hocalarımıza da bu hakkı geri vereceğiz. Rektörlerin seçiminde hocalar oy kullanacak. Öğrenci temsilcileri de oy kullanacak. Demokratik üniversiteleri, özgür üniversiteleri yeniden kuracağız. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şu balkona çıkıp söylediği bir söz var ‘Cerrahpaşa at nalı biçiminde denize kadar ilerlemelidir’ diye. Atatürk’ün bu sözünü emir kabul ediyorum ve bunu yapacağım.”
“ÜÇ KESİMDEN BUNU İSTİYORUM”

 

“Hayallerimden birisi şu. Bir üniversiteye cumhurbaşkanı olarak gittiğimde ola ki yanlış bir şey yaptık. Gençlerin beni protesto edebilmesi. Uygar ölçüler içinde bana karşı çıkabilmeleri lazım. Bunu istiyorum. Toplumda üç kesimde bunu istiyorum. Bir; gençler herkesten önce tehlikeyi ve yeniliği siz fark etmelisiniz ve ses çıkarmalısınız. Yenileştirmek ve güzelleştirmek için… İki; bilim insanları. Susmamalısınz. Yüksek lise gibi oldu üniversiteler. Ve üç; sanatçılar…. Gençler, bilim insanları ve sanatçılar siz susarsanız Türkiye susar.”
“SİZE MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİNİ ANLATACAĞIM”

 

“16 yıl bu ülkenin gençlerine fizik anlatmış, atom fiziği anlatmış, nükleer fiziği anlatmış, mekanik anlatmış birisi olarak söylüyorum. Bu Cerrahpaşa’da da onlarca öğrencim doktor oldu. Türkiye’nin pek çok üniversitesinde olduğu gibi. Şimdi size fizik anlatmayacağım ama Cumhurbaşkanı olarak meydanlarda gelecek anlatacığım gelecek. Endüstri 4.0’ı, uzayı, kuantumu, çözüm mimarlığını, yeni meslekleri anlatacağım ve sizlere mekatronik mühendisliğini anlatacağım. Gençler. Evlatlarım, kardeşlerim, öğrencilerim. Ben size güveniyorum bunu birlikte başaracağız. Diyorum ki umutlarınızı yitirmeyin umutlarını tazeleyin, umutlarınızı yeşertin. Gelecek bizimdir. Kazanacağız.”

 

 

İnce buradaki konuşmasının ardından alkışlar arasında kampüsten ayrıldı.