Muharrem İnce: ‘Oğlun da mı türban takıyordu?’

Muharrem İnce: ‘Oğlun da mı türban takıyordu?’
7 Ekim 2013 20:20

“DİKTATÖRLEŞME PAKETİ”, “PROMPTER PAPAĞANI”

İnce, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı ve Demokratikleşme Paketi’ni eleştirdi.
“Papağan gibi aynı türküyü söylüyorlar, dedi, prompter papağanı” ifadesini kullanan İnce, “İki anket firmasıyla Türkiye’yi yönetirsin. Hatta anket firmalarına da gerek yok, herkesin evinde internet var, herkes evden oy kullanır, AKP’liler, Başbakan’da ülkeyi böyle yönetir. Paketi açıklıyor, bize göre diktatörleşme paketi, Başbakan’a göre demokratikleşme paketi” diye konuştu.

-“HANGİ STOKÇUYA PARA KAZANDIRIYORSUNUZ?”-

Ankara’da karneyle gaz uygulaması olduğunu savunan İnce, şöyle dedi:

“Doğalgaz karneyle. Ankara’da bu sabah sabahın 7’sinde termometreler -6’yı gösteriyordu. Böyle bir günde ön ödemeli sayaç sahipleri 135 liradan fazla gaz alamıyorlar. Karneyle gaz. 70 sene önce İsmet Paşa’nın o savaş koşullarında ekmek karnesini göstereceğine 2013 yılında doğalgaz karnesini göster. Hangi stokçuya para kazandırıyorsunuz? Karneyle gazı satmanızın nedeni? Bu stokçuluktan zengin olanlar kimler? Bunların açıklanması lazım. Yoksa Türkiye’de 1940’ların savaş koşulları var da biz mi farkında değiliz.”

-“OĞLUN DA MI TÜRBAN TAKIYORDU?”-

Başbakan’ın “kızlarının ABD’de okuduğunu, mağdur olduğunu” söylediğini belirten İnce, “Buradan mağduriyet çıkmaz, buradan ayrıcalık çıkar. Başbakan’a iki sorum olacak. Peki kızlarını Türkiye’de türban yasaktı, üniversitede okutamadın. Peki oğlunu niye ABD’de okuttun? Oğlun da mı türban takıyordu? İki; kızının mağdur olduğunu söylüyorsun, kızın kaç puan aldı, hangi üniversiteyi kazandı, ODTÜ’yü, Boğaziçi’ni kazandı da okuyamadı mı, yoksa kazanamadı mı? Bunların açıklanması lazım” diye konuştu.

-“BU CHP DÜŞMANLIĞIN NEDİR?”-

Başbakan’ın Adana’da “Osmanlının borçlarının son taksidini Menderes ödedi” dediğini ifade eden İnce, “Bu nasıl bir insaf, vicdan, nasıl bir tarih anlayışıdır. 27 sene CHP, Osmanlının borçlarını ödemiş. Bunları hiç anmıyorsun da son taksidi ödeyene teşekkür ediyor. Bu İnönü düşmanlığın bu CHP düşmanlığın bu tarihe olan düşmanlığın nedir?” diye sordu.

-“BAŞBAKAN CEHALET ÖRNEKLERİNE DEVAM EDİYOR”-

Başbakan’ın, “Yüzde 10 barajını biz mi koyduk da biz kaldıralım” dediğini belirten İnce, “TEKEL’i sen mi kurdun da sen sattın? Andımızı sen mi koydun da sen kaldırdın? Türkiye Cumhuriyetini sen mi kurdun da tabelalardan T.C.’yi sen kaldırdın? Başbakan cehalet örneklerine devam ediyor. Kitap özeti okuyan bir insan tarihi ancak bu kadar saptırabilir” dedi.

Kamuda türban serbestisine değinen İnce, “AKP, Hüsnü Tuna’dan özür dileyecek mi? Hüsnü Tuna 2008’de‘kamuda başörtüsünü serbest bırakacağız’ dedi. Adamı perişan ettiler, ceza verdiler Hüsnü Tuna’ya, niyetini erken söylediği için” diye konuştu.

-“BEN GÖREV ADAMIYIM, HİÇBİR GÖREVDEN KAÇMAM”-

Bir basın mensubunun, “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olacak mısınız?” sorusuna İnce, “Ben görev adamıyım. Hiçbir görevden kaçmam. Ankara’dan bunları göndermemiz lazım. Bu kiminle oluyorsa, benimle oluyorsa benimle, başkasıyla oluyorsa başkasıyla, kiminleyse bu. Ben hepsine hazırım. Benim böyle bir taleple ortaya çıkmışlığım yok. Bu kiminle olacaksa, sizinle olacaksa sizin arkanıza düşeceğiz, benimle olacaksa benim arkama düşülmeli, başkasıyla olacaksa onun arkasına, kiminle olacaksa. Ankara’dan bunları göndermemiz lazım” yanıtını verdi.

-“ONU GÜRSEL BEY’E SORUN”-

“Gürsel Tekin’in adaylığını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna İnce, “Onu Gürsel Bey’e sorun. Partimizin genel başkan yardımcısıdır, milletvekilidir, aday olma hakkı her zaman vardır tabii ki. Onu kimse engelleyemez. Aday adayı olmak hakkı” diye konuştu.

-“TARTIŞMALARIN OLMASI ÇOK DOĞAL BENCE, BİR SIKINTI GÖRMÜYORUM”-

“Sarıgül ismi geçiyordu, Gürsel Bey açıkladı, böyle tartışmalı bir durum var, ne diyorsunuz?” sorusuna İnce, “Böyle tartışmaların olması normal değil mi? Henüz hiçbir partinin hiçbir ille ilgili hemen hemen adaylıkları belli değil. Bu tür tartışmaların olması çok doğal bence, bir sıkıntı görmüyorum” dedi.

-“BÖYLE BİR KANUNUN ÇIKMASI MÜMKÜN DEĞİLDİR”-

“Polisin yetkilerini artıran niyet gözaltısı olayı var, ne diyorsunuz?” sorusuna İnce, “Potansiyel suçlusun, savcının talebi olmadan, hakimin kararı olmadan polis seni 24 saat gözaltına tutabilecek. O zaman bu kanun değişikliği yetmez, Meclis İçtüzüğünü de değiştirsinler, mesela desinler ki ‘Muharrem İnce sen potansiyel bir sert konuşma yapabilirsin, Meclis’te eminim ki sen sert bir konuşma yapacaksın, potansiyel sert konuşma yapma ihtimali olanların Genel Kurul’a sokulmaması lazım’. Vatandaşa bu yapılıyorsa yakında milletvekillerine de bu yapılacaktır. Bu tam bir faşist devlet anlayışıdır, bu tam bir polis devleti anlayışıdır. Anayasa’nın 19. maddesini doğru okursak böyle bir kanunun çıkması mümkün değildir, anayasaya aykırıdır bu” diyerek tepki gösterdi.

“Irak tezkeresinde tavrınız ne olacak?” sorusuna İnce, “Henüz değerlendirmedik” demekle yetindi.

-“ANALAR NE EVLATLAR DOĞURMUŞTUR”-

“Görev adamıyım dediniz, aday adaylığı için düşünceniz var mı?” sorusuna İnce, “Bu tür büyük kentlere ben aday olacağım demekle aday olunmaz. Büyük bir kent burası. Türkiye’de yaşayan her 15 kişiden birisi Ankara’da yaşıyor. Türkiye’den yaşayan her 5 kişiden birisi İstanbul’da yaşıyor.

Böyle kentlere ben adayım denmez. Partinin çalışmaları var. Kamuoyu yoklamaları, anketler yapılıyor. Kimlerin ismi öne çıkarsa yani analar ne evlatlar doğurmuştur, merak etmeyin. Neler vardır, bir çıksınlar meydana. İsimleri verelim, kiminle oluyorsa, örgüt kimi istiyorsa, anketler kimi gösteriyorsa, genel eğilim neyse, bu kimse onun arkasına düşmeliyiz diyorum” yanıtını verdi.