Muharrem İnce: Mahkemede bildiklerimi anlatırım!

Muharrem İnce: Mahkemede bildiklerimi anlatırım!
31 Mayıs 2018 10:25

Canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Mitinginde Erdoğan’ın AK Parti kurulmadan önce FETÖ elebaşı Gülen’le görüştüğü iddiasına ilişkin TRT’nin eski Haber Dairesi Başkanı Nasuhi Güngör’ün kitabından bir alıntı yapan İnce, canlı yayında da bu konuya değindi.

 

 

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Habertürk TV canlı yayınında Didem Yılmaz’ın moderatörlüğünde gazeteciler Gürkan Hacır, Nagehan Alçı ve Bülent Aydemir’in sorularını yanıtladı.

 

 

MAHKEMEDE BİLDİKLERİMİ ANLATIRIM

 

 

“(Nasuhi Güngör’ün tweetleri) Beni arayan kişi Erdoğan’la birlikte görüşmede olan kişi. Şimdi açıklarsam ona zarar veririm. Aradım ‘açıklama bekle’ dedi bana. Daha fazla ayrıntı var ama bekleyin. Bugün diyor ya dedikodudan ibaret. Bu adam TRT’nin ne hale düştüğünü, bu adamın neyine inanacaksın. Şimdi senin gibi bir adamı TRT’nin haber müdürü yapıyorlar. Ya bu kişi beraberdik diyor, Nasuhi Güngör de kitabında Nisan’da görüştüler diyor. Şimdi kıvırıyor, bütün bunlar doğru daha başka doğrular da var ama ben Fetullah Gülen tartışmasından çıkıp ekonomiden konuşmak istiyorum. Erdoğan her konuda dava açar bir konuda açamaz, diploma konusunda açamaz. Konu mahkemeye gittiyse orada bildiklerimi anlatırım, konu davalık olmuşsa kapatmaktan başka bir şey yok.”